Frankfurt Belediyesi, kentin en canlı semtlerinden Bornheim mahallesindeki bir alana "Eskisehir Platz - Eskişehir Meydanı" adını verilmesi kararını aldı. Meydana Eskişehir tabelası 1 Eylül'de asılacak.

Frankfurt bir meydana Eskişehir adını veriyor

Frankfurt Belediye Meclisi, Bornheim semtindeki bir meydana kardeş kent Eskişehir adının verilmesini kararlaştırdı.

Bornheim Neebstrasse - Heidestrasse ve Saaulburgstrasse üçgenindeki alana tabela asma töreni 1 Eylül saat 10.00'da gerçekleşecek. Törene Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer'in de katılacağı kaydedildi. Frankfurt ile Eskişehir, 23 Nisan 2013 tarihinde belediye başkanları Peter Feldmann ve Yılmaz Büyükerşen'in Frankfurt'ta imzaladıkları protokol ile kardeş kent olmuştu. O tarihten itibaren iki kent arasındaki siyasi, kültürel ve sosyal ilişkilerle sportif faaliyetler yeni bir boyut kazanmıştı. Belediye başkanlarının da aralarında olduğu yetkililer birbirlerini sık sık ziyaret etmişti.

BÜYÜKERŞEN: BİZİ MUTLU ETTİ

Eskisehir.net sitesinde yer alan habere göre, Frankfurt'un Bornheim semtinde bir meydana Eskişehir Meydanı adının verilmesiyle ilgili açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Frankfurt’un en güzel yerlerinden birinde yer alan meydana Eskişehir adını verme kararının alınmış olması sadece beni değil, tüm Eskişehirlileri çok mutlu etmiştir. Bu kararın uzun yıllardır verimli bir şekilde süren ortaklığımızı daha da derinleştireceğine, kültürlerimizi birbirine daha da sıkı bağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu projenin, Türkiye ile Almanya arasındaki köklü ilişkilerin güçlenmesine katkı sunmasını diliyorum. İlk fırsatta Almanya'ya bir giderek, bu dostluk meydanını görmeyi arzu ediyorum” dedi.