Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'da artan gerginliğe dikkat çekerek, Rusya'yı caydırmak için sadece yaptırımların yeterli olmayabileceğini ifade etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ABD’nin Rusya'ya yaptırımlarını yeterli bulmadı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD’de yayın yapan CBC kanalına son zamanlarda artan Moskova-Washington krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Macron, uluslararası toplumun Rusya'ya karşı kırmızı çizgilerini net bir şekilde çizmesi gerektiğini kaydederek, Ukrayna'nın doğusunda ve Kırım'da artan gerginliğe işaret etti. Macron ayrıca, Rusya'yı caydırmak için sadece yaptırımların yeterli olmayabileceğini söyledi.

Rusya’ya ilişkin kırmızı çizgilerimizi net bir şekilde çizmeliyiz diyen Macron, "Rusya'ya ilişkin kırmızı çizgilerimizi net bir şekilde çizmeliyiz. Güvenilir olmanın tek yolu bu. Yaptırımlar tek başına yeterli değil, ancak yaptırımlar bir paketin parçasıdır" ifadesini kullandı. Macron, yapıcı diyalogu tercih ettiğini ancak bunun için önce güvenilirliğe sahip olmaları gerektiğini bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki muhtemel bir görüşmeyi desteklediğinin de altını çizen Macron, diyalogu her zaman önemsediğini belirtti.