Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, güneydoğu Fransa gezisi sırasında bir kişi tarafından tokatlandı. Tokadı atan kişinin, ülkede aşırı sağcı kralcıların sloganı olan “Montjoie Saint-Denis/ Gücümsün Saint-Denis” sloganını kullandığı öğrenildi. Fransa'nın solcu siyasetçilerinden Jean-Luc Melenchon, Macron'a tokat atılmasını kınadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron tokatlandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin güneydoğusunda bulunan Drome bölgesindeki Tain komününe yaptığı bir gezi sırasında tokatlandı.

Macron, bariyerlerin arkasında bulunan insanlara yaklaştığı sırada, “Kahrolsun Macron yönetimi” diyen bir kişinin tokadına maruz kaldı.

Tokatlama anına ilişkin görüntülerde, tokat atan kişiye korumalar tarafından müdahalede bulunulduğu görülüyor.

Olay, başta Fransız basını olmak üzere dünya basını tarafından “Son dakika” gelişmesi olarak servis edildi. Elysee Sarayı da yaşananları "tokatlama girişimi" şeklinde doğruladı.

Fransız haber ajansı AFP’nin resmi kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre, olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.

SİYASİLER KINADI

Sol çizgideki Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi’nin lideri Jean-Luc Melenchon, Macron’a tokat atılmasını Twitter hesabından kınadı. Melenchon, "Başkanla dayanışma içindeyim" dedi.

Bunun yanı sıra Melenchon, Twitter hesabından, Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi’nin milletvekillerinden Manuel Bompard'ın, tokadı atan kişinin kralcı aşırı sağın sloganı olan “Montjoie Saint-Denis/ Gücümsün Saint-Denis” sloganını attığını belirten paylaşımını da retweetledi.

Başbakan Jean Castex de kısa bir süre sonra Ulusal Meclise yaptığı açıklamada, demokrasinin tartışma ve meşru anlaşmazlık anlamına gelse de “Asla hiçbir durumda şiddet anlamına gelmemesi gerektiğini” söyledi.

Macron, geçen hafta Lot bölgesine 2 günlük ziyaret gerçekleştirmişti. Macron’un "Fransa turu" olarak adlandırdığı ve ikincisini Drome’a yaptığı ziyaretler, muhalefet tarafından seçim turu olarak nitelendiriliyor.