Fransa'da bir kişinin başını kesen ve polisleri tehdit eden saldırgan, vurularak öldürüldü.

Fransa’da bıçaklı saldırgan polis tarafından vurularak öldürüldü

Fransa’nın başkenti Paris’in Val-d’Oise bölgesinde elindeki bıçakla polisi tehdit eden kişinin vurularak öldürüldüğü bildirildi. Saldırganın bir kişinin başını kestiği duyuruldu.

Fransız medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, akşam saatlerine doğru Yvelines bölgesinde elinde bıçakla bir kişi tespit edildi.

Polisi tehdit eden kişi, kaçtığı Val-d’Oise bölgesinde polisin açtığı ateşle öldürüldü.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in Fas ziyaretini iptal ederek acilen Paris’e dönüş yaptığı aktarıldı. Polisin başı kesilen kişinin yerini tespit ediği ve ardından yaklaşık 200 metre mesafede şüpheliyi tespit ederek vurduğu duyuruldu.

Saldırı ile ilgili savcılık 'terör soruşturması' başlatırken, saldırganın kimliği henüz açıklanmadı.

Fransız polisi, saldırgan tarafından öldürülen kurbanın, sınıfta Muhammed peygamber karikatürleri gösteren bir öğretmen olduğunu açıkladı.

MACRON: GEÇEMEYECEKLER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'teki bıçaklı saldırının ardından, olay yerini ziyaret etti.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Macron, tarih öğretmeninin öldürüldüğü saldırıyı bir 'terör saldırısı' olarak tanımlayarak, saldırgan için ise 'Cumhuriyete saldırmak isteyen bir terörist' ifadelerini kullandı.

'Teröristlerin Fransa'yı bölemeyeceğini ve gericiliğin kazanamayacağını' söyleyen Macron, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda da "Geçemeyecekler" dedi.

DAHA ÖNCE DE TEHDİT ALMIŞ

​Fransız medyasında yer alan haberlere göre, saldırıda yaşamını yitiren tarih öğretmeninin, daha önce de öğrenci velilerinden tehdit aldığı ve söz konusu tehditleri polise bildirdiği belirtildi.

AA, DHA