Fransa’da aşısızları sosyal yaşamdan uzak tutacak 'Covid-19 sağlık ruhsatı' uygulaması devreye girdi.

Fransa'da 'Covid-19 ruhsatı' uygulaması başladı

Fransa’da bölgeler arası yolculuklar, hastane, restoran, kafeterya, sinema salonları, müzeler ve alışveriş merkezleri hariç 50 kişiden fazla kapasiteli kapalı mekanlar ile eğlence parklarına giriş için zorunlu tutulan “Covid-19 sağlık ruhsatı” uygulaması başladı.

Uygulamada, bu mekan ve etkinliklere girişte Covid-19 aşılarını tamamlayan, son 72 saatte yapılmış negatif PCR testi olan, ya da son 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileşenlere verilen karekod okutuluyor.

Uygulamanın çapının genişlemesine karşı cumartesi günü başkent Paris dahil ülkenin 198 noktasında,düzenlenen protestolara resmi verilere göre 250 bin civarında katılım olurken, aşılarla ilgili şüphelere ya da özgürlüklerin ihlal edildiğine dair itirazlara Macron itibar etmedi.

Macron, uygulamanın, şimdilik nüfusun yüzde 55'ten fazlasının iki doz aşı olduğu Fransa'da aşılama sürecini daha da hızlandıracağını umuyor. Danışmanları, uygulamanın açıklanmasından beri ilk doz aşı olmak için neredeyse 7 milyon yeni rezervasyon yapıldığını belirtti.