Fransa'da, göçmenlere karşı savaş açtıklarını duyurmalarının ardından haklarında soruşturma açılan faşist hareket "Generation Identitaire" (Kimlikçi Nesil) Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedildi.

Fransa'da faşist örgüt, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedildi

Fransa'da göçmen karşıtlığıyla bilinen "Kimlikçi Nesil" hareketi, bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle feshedildi.

Hareketin fehedilmesiyle ilgili Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kimlikçi Nesil Derneği, Cumhurbaşkanı'nın talimatı doğrultusunda bu sabah Bakanlar Kurulu'nda feshedildi. Sunduğum kararnamede detaylandırıldığı üzere, bu hareket, ayrımcılığı, nefreti ve şiddeti körüklüyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan kararnamede belirtilen sebeplerle, grubun askeri milis özelliği taşıdığı, bu nedenle iç güvenlik yasası gereğince lağvedildiği ifade edilen açıklamada, “Kimlikçi Nesil’in” etnik kökenleri nedeniyle insanlara, özelde Müslümanlara ve göçmenlere karşı ırkçı tutum ve eylemlerinin bu kararda etkili olduğuna işaret edildi.

FAŞİSTLERDEN GÖÇMENLERE KARŞI SINIR DEVRİYESİ

Göçmen, yabancı ve Müslümanlara yönelik ayrımcı tutum ve söylemleriyle bilinen faşist grup Generation Identitaire üyesi yaklaşık 30 kişi, 19 Ocak'ta Fransız Pireneleri'nde göçmen karşıtı operasyon başlattıklarını ve göçmenlerin ülkeye girişini engellemek için "sınır devriyesi" atacaklarını açıklamıştı.

Ardından Saint-Gaudens Cumhuriyet Savcılığı, Generation Identitaire hakkında "halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk etmek" suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Tepkilerin sonrasında İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Generation Identitaire'in göçmenleri hedef alan açıklamalarını "skandal" olarak nitelemiş ve grubun feshedilmesini gündeme alarak, Cumhurbaşkanlığına, derneğin feshedilmesiyle ilgili kararname sunmuştu.