Fransa'da grev devam ediyor

Fransa'da Macron hükümetinin emeklilik reformuna karşı başlatılan grev 5'inci gününde devam ediyor.

Fransa’da Perşembe günü başlayan greve ulaşımın yanı sıra, eğitim, yargı, polis, itfaiye, hizmet, hava ulaşımı ve daha bir çok sektör katılıyor.

Tramvay ve otobüslerin sadece yarısı faaliyetini sürdürüyor. Ulusal demiryolları kuruluşu SNCF’de trenlerin yüzde 15 ile 20’si ancak çalışırken şehirlerarası trenler bile tamamen durdu.

Paris bölgesi "İle-de-France" yolunda saat 08.20 sıralarında 622 kilometrelik uzunluğunda trafik oluştu.

Öte yandan Paris'te meydanlarda greve katılan emekçiler bir araya gelerek "Macron istifa" sesleriyle hükümeti protesto ediyor.

YARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Başbakan Edouard Philippe’in Çarşamba günü öğle saatlerinde emekliliğe ilişkin hükümet projesinin tamamını açıklaması bekleniyor. Sendikalar Başbakan'ın açıklamasının tatmin edici bir açıklama olmayacağını ifade ediyor.

İşçi sendikaları ile lise ve üniversite öğrencilerini temsil eden sendikal örgütler, geçen Cuma günü ortak bir açıklama ile yarın yeniden greve gitme ve sokaklara çıkma kararı aldıklarını bildirmişti.

Demiryolu Çalışanları sendikası Genel Sekreteri Laurent Brun, hükümeti puan sistemiyle öngörülen emeklilik projesini çekmeye davet etti. İşçi Gücü Sendikacı Genel Sekreteri Yves Veyrier, reform geri çekilene kadar eylemde kalacaklarını söyledi.