Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Nöel Le Graet’in ülkenin efsane futbolcularından Zinedine Zidane’ın Brezilya’ya gitme ihtimalini değerlendirirken kullandığı ifadeler tepki çekti. Graet’in bu sözleri üzerine Kylian Mbappe, Zidane'a sahip çıkan bir paylaşım yaptı. Real Madrid kulübü de Graet’in sözlerini ‘talihsiz’ olarak tanımladı. Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera ise Graet’in çizgiyi aştığını vurguladı.

Fransa’da gündem Zidane: Mbappe tavrını ortaya koydu
Mbappe, Fransa'nın penaltılarla Arjantin'e mağlup olduğu 2022 Dünya Kupası finalinde hat-trick yapmıştı.

Fransa’da, Fransa Futbol Federasyonu (FFP) Başkanı Nöel Le Graet’in ülkenin ve dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden Zinedine Zidane ile ilgili sözleri tartışma yarattı.

RMC Sport kanalına konuşan Le Graet, Zidane’ın Brezilya Milli Takımı’nın başına geçme ihtimaliyle ilgili, “Zidane'ın Brezilya'ya gitmesine şaşırırım. Umurumda değil. Nereye gitmek isterse oraya gitsin. İstediği yere, bir kulübe gidebilir. Benimle iletişime geçmeye çalışmadı. Arasa bile telefonunu açmazdım. Onunla hiç görüşmedik ve Didier Deschamps'la yolları ayırmayı düşünmedik. Deschamps'ın ayrılmasını bekleyenler vardı ama onu kim ciddi bir şekilde eleştirebilir? Kimse yapamaz” ifadelerini kullandı.

FFP Başkanı’nın Cezayir asıllı efsane için sarf ettiği bu sözler, futbol dünyasının tepkisini çekti.

REAL MADRİD: SAYGISIZLIK

İspanya'nın Real Madrid kulübü, eski futbolcusu ve eski teknik direktörü Zinedine Zidane ile ilgili sert sözler söyleyen Graet'e tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, FFF Başkanı Le Graet'in spor dünyasının en büyük efsanelerinden biri konumundaki Zidane hakkındaki sözlerinin talihsiz olduğu ve bundan üzüntü duyulduğu belirtildi. Zidane'ın Fransa Milli Takımı'yla Dünya Kupası ile Avrupa şampiyonluğu kazandığı, formasını giydiği ve teknik direktörlük yaptığı takımlarda birçok başarıya ulaşıp sporun değerlerini temsil ettiği vurgulanırken, Le Graet'in sözlerinin bir saygısızlık olduğu ve düzeltilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada Le Graet'in, geçmişte Real Madrid takım kaptanı Fransız futbolcu Karim Benzema için de benzer şekilde "Uygunsuz" açıklamalar yaptığını dile getirdi. Benzema da tıpkı Zidane gibi Fransa’nın Cezayir kökenli yıldızlarından biri.

MBAPPE: ZİDANE, FRANSA’DIR

FFP Başkanı Le Graet’e bir tepki de Fransız futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli oyuncu olarak kabul edilen Kylian Mbappe’den geldi.

24 yaşındaki PSG’li yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Zidane’e sahip çıktı.

Mbappe, “Zidane Fransa'dır, efsaneye böyle saygısızlık yapılmaz” ifadesini kullanarak Le Graet'in Zidane hakkındaki sözlerini eleştirdi.

SPOR BAKANI DA ELEŞTİRDİ

Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera da Le Graet'in kullandığı ifadelerle çizgiyi aştığını belirtti.

Oudea-Castera, “Bir futbol ve spor efsanesine karşı hepimizi inciten utanç verici bir saygısızlık” değerlendirmesinde bulundu.

FFF, 2022 Dünya Kupası'nda milli takıma üst üste ikinci finalini oynatan teknik direktör Didier Deschamps'ın sözleşmesini cumartesi günü uzattığını duyurmuştu. Zidane, daha önce Deschamps'ın yerine geçmek için favori adaylar arasındaydı.

Zidane, son olarak Real Madrid'in teknik direktörlüğü görevini 2021’de bırakmıştı. Efsane isim, iki kez göreve geldiği kulüpte 3 kez arka arkaya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayarak tekrarlanması zor bir başarıya imza atmıştı.