Fransa'nın güneyindeki Trebes kasabasında IŞİD üyesi olduğunu söyleyen silahlı saldırgan, bir süpermarkette bulunanları rehin aldı. Fransa İçişleri Bakanı saldırganın polis baskınıyla öldürüldüğünü doğruladı. AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı süpermarketteki rehine krizi ve öncesindeki saldırıda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini, 2 kişinin de yaralandığını duyurdu. Reuters, saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu. Fransa İçişleri Bakanlığı, saldırganın adli suç sicili bulunan 26 yaşındaki Fas asıllı Redouane Lakdim olduğunu açıkladı

Fransa'da IŞİD saldırısı

Fransa'nın güneyindeki bir süpermarkette kimliği bilinmeyen kişilerin ateş açtığı ve insanları rehin aldığı belirtildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı Twitter'dan yaptığı açıklamada ülkenin güneyindeki Trebes kasabasında bulunan bir süpermarkete güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediğini duyurdu.

fransa-da-rehine-krizi-bir-polis-vuruldu-442558-1.

Aude bölgesi savcılığı, olayın yaşandığı yerin güvenlik kordonu altına alındığını açıkladı.

AFP'ye konuşan bir görgü tanığı bir erkeğin yerel saatle 11.15'te 'Super U' adlı süpermarkete girdiğini ve ardından silah sesleri duyulduğunu söyledi.

BİR POLİS MEMURU VURULDU

Güvenlik kaynakları rehine krizinin yaşandığı kasabaya 15 dakika uzaklıktaki Carcassonne kasabasında da bir polis memurunun ateşli silahla vurulduğunu belirtti.

BAŞBAKAN PHİLİPPE: DURUM CİDDİ

Aude bölgesi savcılığı, olayın yaşandığı yerin güvenlik kordonu altına alındığını açıkladı. Fransa Başbakanı Eduarde Philippe de saldırıyla ilgili ilk açıklamasında 'durumun ciddi' olduğunu söyledi.Başbakan Philippe, olayın bir terör saldırısı gibi gözüktüğünü ve rehineleri kurtarma operasyonunun henüz sonlanmadığını söyledi.

Paris başsavcılığı, terörle mücadele birimlerinin bölgede operasyon başlattıklarını duyurdu.

İÇİŞLERİ BAKANI COLLOMB SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ BÖLGEYE GİDİYOR

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb Twitter'dan yaptığı açıklamada Trebes'e doğru yola çıktığını duyurdu.

AFP: SALDIRGAN BİR POLİS MEMURUYLA BİRLİKTE SÜPERMARKETİN İÇİNDE

AFP görgü tanıklarına dayandırarak aktardığı haberinde markete giren saldırganlar bıçaklıydı ve 'Allahü Ekber' diyerek bağırdı.

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı rehine krizinde 2 kişinin öldüğünü açıkladı.

Kaynak, "Süpermarketteki müşterilerin ve çalışanların çoğu kaçmayı başardı" dedi. Kaynak saldırganın bir polis memuruyla birlikte süpermarketin içinde olduğunu söyledi.

SALDIRGAN, PARİS KATLİAMCISININ SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

BFM TV saldırganın 2015'te Paris'teki saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın serbest bırakılmasını istediğini duyurdu.

ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı süpermarketteki rehine krizi ve öncesindeki saldırıda ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini, 2 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Süpermarkette 2 kişinin, öncesindeki saldırıda ise 1 kişinin öldüğü açıklandı.

"2 KİŞİ ÖLDÜ, BİRİ AĞIR 3 KİŞİ YARALANDI"

Reuters'e konuşan bir İçişleri Bakanlığı kaynağı rehine krizinde 2 kişinin öldüğünü söyledi.

Kaynak, biri ağır olmak üzere 3 kişinin de yaralandığını aktardı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

AFP'nin duyurduğuna göre soruşturmaya yakın kaynaklar saldırganın polis tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı saldırganın polis baskınıyla öldürüldüğünü doğruladı.

REUTERS: SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Reuters, Fransa'daki saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini duyurdu.

SALDIRGAN 26 YAŞINDAKİ FAS ASILLI REDOUANE LAKDİM

Fransa İçişleri Bakanı, saldırganın adli suç sicili bulunan 26 yaşındaki Fas asıllı Redouane Lakdim olduğunu açıkladı.

FRANSA'DA DAHA ÖNCE 6 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

>> 1 Ekim 2017 - IŞİD'in üstlendiği saldırıda iki kadın Marsilya'daki bir tren istasyonunda bıçaklanarak öldürüldü.

>> 26 Temmuz 2016 - İki saldırgan Normandiya bölgesindeki Saint-Etienne-du-Rouvray'de bir kilisenin rahibinin boğazını kesti. Saldırganlar polis tarafından öldürüldü.

>> 14 Temmuz 2016 - Nice kentinde büyük bir kamyon Bastille Günü kutlamaları sırasında sahildeki kalabalığın arasına daldı ve olayda 86 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üstlenirken, Tunus doğumlu saldırgan daha sonra polis tarafından vuruldu.

>> 13 Haziran 2016 - Bir polis memuru ve ortağı, Paris'in batısındaki Magnaville'de bir cihatçı tarafından bıçaklanarak öldürüldü. IŞİD üyesi olduğunu söyleyen saldırgan daha sonra polis tarafından öldürüldü.

>> 13 Kasım 2015 - IŞİD militanları bomalar ve otomatif tüfeklerle Paris'te bir stad, kafeler ve Bataclan Konser Merkezini hedef aldı. Koordine saldırılarda 130 kişi ölürken, 350'den fazla kişi yaralandı.

>> 7-9 Ocak 2015 - İki radikal İslamcı militan mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezini basıp, 17 kişiyi öldürdü. Bir başka militan da ertesi gün bir polisi öldürdükten sonra Paris'teki bir Yahudi süpermarketinde bulunanları rehin aldı. Saldırgan, polisin müdahalesinden önce dört rehine öldürdü. Diğer iki saldırgan da polis tarafından sıkıştırılıp, öldürüldü.