Fransa’da pandemi tedbirleri nedeniyle temel ihtiyaçlara yönelik dükkân listesine alınmadığı için kapalı olan giyim mağazası işleten esnaf, Başbakan Jean Castex’e içlerinde iç çamaşır olan mektuplar göndererek açılma talebinde bulundu.

Fransa’da işyeri sahipleri Başbakan’ı iç çamaşırlı mektuplarla protesto etti

DIŞ HABER SERVİSİ

Fransa’da son alınan pandemi tedbirleri sebebiyle, temel ihtiyaçlara yönelik olarak hizmet veren dükkanlar dışındaki tüm iş merkezlerinin kapatılmasına karar verildi. Açık olmasına izin verilen dükkanlar listesine alınmayan giyim mağazası esnafı, durumu protesto etmek için Facebook’ta organize oldu.

“DON İHTİYAÇ DEĞİL Mİ?”

Pandemi sebebiyle zor günler geçiren esnaf, içlerinde iç çamaşırı olan ve “Ben de ihtiyacım” yazılı mektuplarını Başbakan Jean Castex’e göndererek kendi dükkanlarının da temel ihtiyaca yönelik olduğunu belirterek açılma talebinde bulundu. Bir mektupta geçen “Don hijyen ve temizlik iiçin elzem değil mi? Bütün salgın bununla alakalı değil mi? Berberler, çiçekçiler, kitapçılar, müzik dükkanları bile açık. Başbakan donu temel ihtiyaç olarak görmüyor mu?” isyanı, zor durumdaki esnafın durumunu özetleyen soru oldu.

Grup, mektup kampanyasının, Fransa çapında yüzlerce çamaşır mağazasının içinde bulunduğu çok kritik durumla ilgili insanları harekete geçirmesini umduğunu belirtti.

AÇILMA MAYIS ORTASI

Bu hafta Sağlık Bakanı Olivier Véran'ın yaptığı açıklamada, elzem addedilmeyen işletmelerin düşük riskli bölgelerde bulunmaları halinde yakın zamanda açılmalarına izin verileceği belirtilmişti. Kısıtlamaları kaldırırken her bölgenin durumuna göre karar vermekten yana olduğunu söyleyen Véran, kısıtlamaları kaldırmaya başlama tarihi olarak ise mayıs ortasına işaret etti.