Fransa’nın Nice kentinde bir kilisenin yakınlarında bıçaklı bir saldırı düzenlendi. Biri boğazı kesilerek katledilen bir kadın olmak üzere saldırıda üç kişi yaşamını yitirdi. Avignon kentinde ise bir saldırının daha gerçekleştiği ve saldırganın öldürüldüğü bildirildi.

Fransa'da kilisede bıçaklı saldırı: Üç kişi yaşamını yitirdi!

Fransa'nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda biri başı kesilen bir kadın olmak üzere üç kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Bu saldırının ardından Avignon kentinde bir saldırının daha gerçekleştirildiği bildirildi.

Notre Dame Kilisesi'nde gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Reuters'a konuşan polis kaynakları, 'bir kadının başının kesildiğini' söyledi. Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen de aynı bilgiyi paylaştı. Saldırıda toplam üç kişi yaşamını yitirdi.

Bir polis yetkilisi, polis tarafından yakalanmaya çalışılırken yaralanan saldırganın yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Notre Dame Kilisesi'nin içinde veya yakınında bıçaklı bir saldırı düzenlendiğini belirterek, polisin saldırganı yakaladığını bildirdi. Estrosi, eylemin bir terör saldırısı olduğunu ifade etti.

fransa-da-kilise-yakininda-bicakli-saldiri-uc-kisi-yasamini-yitirdi-798627-1.

Estrosi, öldürülenlerden ikisinin kadın, birinin erkek olduğunu söyledi. Bu kişilerden birinin kilisenin içinde öldürüldüğünü belirten belediye başkanı, bir kişinin de kilisenin karşısındaki bir bara kaçtığını ve burada öldürüldüğünü açıkladı. Estrosi, ölen erkeğin ise bir kilise görevlisi olduğunu söyledi.

Estrosi, "Şüpheli saldırgan polis tarafından vuruldu ve gözaltına alındı. Hala yaşıyor, hastaneye götürüldü" dedi ve "Artık yeter. Fransa'nın, topraklarımızda İslami-faşizmden temizlemesi için barışçıl yasalardan kendisini muaf tutmasının vakti gelmiştir" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI: SALDIRGAN TEKBİR GETİRDİ

Estrosi, gazetecilere açıklamasında 'polis müdahalesinde yaralanan şüphelinin 'Allahü Ekber' diye bağırdığını' söyledi.

Alpes-Maritimes bölgesi milletvekili Eric Ciotti de, saldırının 'terör saldırısı olarak değerlendirildiğini' söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fransa Terörle Mücadele Savcılığı, saldırıya ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.

fransa-da-kilise-yakininda-bicakli-saldiri-uc-kisi-yasamini-yitirdi-798628-1.

MACRON, BAKANLARI TOPLADI

Fransız parlamentosunda saldırıda ölenler bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da kriz değerlendirmesi için bakanları topladı.

Nice Belediye Başkanı Estrosi, Macron'un Nice'e gelip incelemelerde bulunacağını ifade etti.

AVIGNON KENTİNDE İKİNCİ SALDIRI

Rueters'ın son dakika olarak servis ettiği habere göre, Fransa'nın Avignon kentinde yoldan geçenleri elindeki silahla tehdit eden bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü.

Fransız Europe 1 radyosu, bıçaklı kişinin "Allahü Ekber" şeklinde bağırdığını belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN’DAKİ FRANSIZ KONSOLOSLUĞU’NA SALDIRI!

Fransa’da kiliseye yönelik saldırının ardından, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde de Fransız Konsolosluğu'nda saldırı düzenlendi. 'Keskin bir cisimle' yapılan saldırıda bir güvenlik görevlisi yaralandı.


NE OLMUŞTU?

Fransa Müslüman Kült Konseyi (CFCM) Twitter hesabından saldırıyı kınadı. Açıklamada "Nice'teki Notre-Dame Bazilikası yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz" dendi ve hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Nice'te 14 Temmuz 2016 Ulusal Bayramı'nda da silahlı bir saldırgan aracını kutlamalar için toplanan kalabalığa doğru sürmüş, saldırıda en az 86 kişi ölmüştü.

Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Saldıranın Tunus doğumlu bir Fransız vatandaşı olduğu bildirilmişti.

Nice'te 2016'daki saldırıdan günler sonra da Rouen'deki bir kilisede Papaz Jacques Hamel sabah ayini sırasında boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te de 16 Ekim'de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Muhammed Peygamber'in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty başı kesilerek öldürülmüştü.

Soruşturmada Samuel Paty'i öldüren Abdoulakh A.'nın ailesinden dört kişi, Paty'nin çalıştığı okuldaki bir veli ve 'radikal İslamcı' olmakla bilinen bir kişinin yanı sıra beş öğrenci gözaltına alınmıştı.