Macron yönetiminin emeklilik reformunu protesto eden on binlerce kişinin eylemleri devam ederken polis göstericilere biber gazı ile saldırıyor.

Fransa'da on binlerce kişi ayakta: Polis biber gazı ve sis bombasıyla saldırdı

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin emeklilik reformunu protesto eden on binlerce kişinin eylemleri devam ediyor.

Ülke tarihindeki en büyük grevin yaşandığı Fransa'da polis, sokağa çıkan göstericilere saldırdı. Yerel kaynaklara göre polis, göstericilere karşı sis bombası ve biber gazı kullanıyor.

​Polis merkezinden saat 3.30'da yapılan açıklamaya göre, 71 kişi gözaltına alındı.

​Fransa'da yaklaşık 18 bin, Marsilya'da ise 25 bin kişinin gösterilere katıldığı belirtildi.

GREVE KİMLER KATILIYOR?

Paris ve çevresinde toplu taşımayı üzenleyen RATP, Fransız Ulusal Demir Yolları Şirketi (SNCF) ve Fransız hava yolu şirketi Air France’ın çalışanları, polisler, doktorlar, hemşireler, hastane çalışanları, öğrenciler, postane çalışanları, memurlar, avukatlar, tarım çalışanları, ambulanslardaki görevli sağlık ekibi, taksi şoförleri, öğretmenler, Fransız devletine ait elektrik üretim ve dağıtım şirketi EDF çalışanları, nakliye şoförleri, hastanelerin acillerinde çalışanlar, Fransız otomobil markası Renault ve rafineri çalışanları greve katılıyor.

cukurda-defineci-avi-540867-1.