Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybetmesi protesto edildi. Polis, göstericilere biber gazıyla müdahale etti.

Fransa'da Paris saldırısı protesto edildi, polis müdahale etti

Fransa’nın başkenti Paris’te 3 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı protesto edildi. Polis, göstericilere müdahalede bulundu.

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında silahlı saldırı meydana geldi, olayda 3 kişi hayatını kaybetti. Paris Emniyeti'nden yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği yerde bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Fransız basınında, 69 yaşındaki saldırganın, Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtildi. Haberlerde, saldırganın daha önce de 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı bilgisine yer verildi. Saldırganın bu nedenle hapse atıldığı ve bu aralık ayında hapisten çıktığı anımsatıldı.

İHA'nın aktardığına göre, saldırının ardından olay yerine gelen Ahmet Kaya Kültür Merkezi topluluğu olayı protesto etti. Polis, göstericilere müdahalede bulundu.

Polis olayın büyümesi üzerine göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.