Fransa'da polis, Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi milletvekili Loic Prudhomme'un Ulusal Meclis'e girmesini engelledi. Prudhomme’un sosyal medyadan görüntülerde, polisin kendisini kolundan çekiştirdiği görülüyor.

Fransa'da polis, meclise girmek isteyen solcu vekili engelledi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa'da Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) milletvekili Loic Prudhomme'un Ulusal Meclis'e girmesi polis tarafından engellendiği ortaya çıktı.

Milletvekili Loic Prudhomme, Twitter hesabından polisin kendisini engellediği görüntüleri paylaştı.

​Görüntülerde, polisler meclise girmek isteyen Prudhomme'dan kartını göstermesini istiyor. Milletvekili kartını göstermesine rağmen polis milletvekilinin kolundan çekiştirerek hareket etmesine izin vermeyip girişini engellemeye çalışıyor.

"HİÇBİR MİLLETVEKİLİ GÖRÜŞLERİNDEN ÖTÜRÜ YARGILANAMAZ"

Aynı zamanda polis, olayı kaydeden kişilere de görüntüleri çekmeyi durdurmasını ‘emrediyor’.

Prud’homme Twitter’dan duyurduğu olayın açıklamasında Ulusal Meclis yakınlarında iklim değişikliği için harekete geçen gençleri desteklemesi sebebiyle üyesi olduğu meclise giremediğini belirten muhalif Paris milletvekili, Paris Emniyet Müdürü Didier Lallement'i etiketleyerek "Bu bir utançtır" dedi.

Prud’homme, olaya ilişkin ayrıca, “Bu bir skandal! Anayasanın 26. Maddesi: Hiçbir milletvekili, görevlerini yerine getirirken görüşleri nedeniyle kovuşturulamaz, tutuklanamaz veya yargılanamaz. Bu kanun sizin için bir şey ifade ediyor mu, Bay Prefect Lallement ?” diyerek emniyet müdürüne tepki gösterdi.