Fransa'da şirketlerin hafta sonu ve hafta içi öğle saatinde telefonla müşterileri araması yasaklandı.

Fransa'da şirketlerin hafta sonu müşterileri araması yasaklandı

Fransa'da Mart 2023'ten itibaren şirketlerin hafta sonları ve hafta içi öğle saatlerinde telefonla müşterileri araması yasaklandı.

Euronews'te yer alan habere göre, cuma günü yayınlanan kararnameye göre şirketler vatandaşları yalnızca pazartesiden cumaya, sabah 10'dan öğlen 1'e ve öğlen 2'den akşam 8'e kadar arayabilecek. Şirketlerin telefonla müşterileri arama girişimleri de sınırlandırılacak.

ŞİRKET TEMSİLCİSİ, PONTANSİYEL BİR MÜŞTERİYİ EN FAZLA 4 KEZ ARAYABİLECEK

Hükümetin çıkardığı kararnameye göre 1 Mart 2023'ten itibaren reklam amaçlı telefon görüşmelerine pazartesiden cumaya sabah 10'dan öğlen 1'e ve öğlen 2'den akşam 8'e kadar izin verilecek. Hafta sonları ise tüm gün yasak olacak. Ayrıca şirketlerin ısrarlı aramaları da sınırlandırılacak. Bir şirket temsilcisi, pontansiyel bir müşteriyi en fazla 4 kez arayabilecek.

Şirketlerin yeni düzenlemeye adapte olmaları için kararname Mart 2023'te yürürlüğe girecek.

Tüketici derneklerine göre yeni düzenlemeye uymayan şirketler Rekabet, Tüketici İşleri ve Dolandırıcılık Kontrolü Genel Müdürlüğü'ne (DGCCRF) şikayet edilecek. Fransız basınına göre 2021'de şirketlere yönelik şikayetlerin ardından yapılan incelemeler sonucunda 138 firmaya 3,5 milyan Euro ceza kesildi.