Fransa’da, Bira Yapımcıları Birliği’nin açıklamasına göre yaklaşık 10 milyon litre bira, son kullanma tarihinin geçmesinden dolayı çöpe gidecek

Fransa’da tüketilemeyen 10 milyon litre bira çöpe gidecek

Koronavirüs nedeniyle karantina uygulanan Fransa’da, tüketilemediği için son kullanma tarihi geçen yaklaşık 10 milyon litre biranın atılacağı duyuruldu.

Business Day'de yer alan habere göre, Fransa’daki Bira Yapımcıları Birliği’nin açıklamasına göre atılacak biraların çoğunun, geleneksel sarı biraların aksine pastörize edilemeyen butik bira olduğu belirtildi.

Bira Yapımcıları Birliği Başkanı Maxime Costilhes AFP’ye yaptığı açıklamada, “Bunlar, içinde fazla katkı maddesi olan biralar ve iki ya da 3 aydan fazla saklanırsa, kokusu ve tadı etkileniyor, aroması kayboluyor” ifadelerini kullandı.

10 milyon litreden fazla biranın atılacak olmasına, koronavirüs nedeniyle alınan sıkı önlemlerle birlikte kafelerin ve restoranların kapanması, turizmin aniden durması ve festivallerin ertelenmesinin sebep olduğu belirtildi.

Atılacak olan bira miktarı, Fransa’daki biraların %98’ini üreten 300’den fazla birlik üyesinden edinilen verilerle belirlendi.

Atılacak olan biranın 2020 yılında üretilmesi beklenen 22,5 milyon hektolitrelik birayla kıyaslanınca küçük bir miktar olduğunu ancak bunun üreticileri milyonlarca Euro zarara sokacağı belirtiliyor.

Şaraplarıyla ünlü olan Fransa’da, butik biracılığın gelişmesiyle son yıllarda bira satışları da yükselmişti.

Oluşacak kaybı telafi etmek için kamu yardımına başvuracak olan birlik, “biraların yok edilmesinin sektör için ciddi bir maliyeti olacak” açıklamasında bulundu.