Fransa'nın Türkiye'ye karşı boykot misillemesi yapmayı planlamadığını belirten Fransa Ticaret Bakanı Riester, "Türkiye ile ilişkilere devam edeceğiz" dedi.

Fransa'dan Erdoğan'ın 'boykot' çağrısına yanıt

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Fransız mallarını almayın' çağrısına ilişkin açıklama yapan Fransa Ticaret Bakanı Franck Riester, Fransa'nın Türkiye'ye karşı boykot misillemesi yapmayı planlamadığını açıkladı.

Dünya'da yer alan habere göre, Riester, RTL radyosunda AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrılarına ilişkin açıklama yaptı.

'İLİŞKİLERE DEVAM EDECEĞİZ'

Boykotların etkisinin ne olacağını söylemek için erken olduğunu belirten Riester, "Gelecek günlerde nasıl gelişmeler olacağını takip ediyoruz" dedi.

Riester, Türkiye ile görüşmelere ve ilişkilere devam edeceklerini ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Saray'da Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı adlı bir etkinlikte konuşan Erdoğan, "Sakın Fransız markalarına itibar etmeyin, bunları satın almayın" diyerek boykot çağrısı yapmıştı. Erdoğan, konuya ilişkin şunları söylemişti:

"Fransa'da yaşananlar, Almanya'da yaşananlar bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Batı, özellikle Hırstiyan dünyasına sesleniyorum, Musevilere sesleniyorum; İnsanız, insan olarak Hıristiyan olmak suç değildir ona da sahip çıkıyoruz, Museviye de sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum. Fransa'da Müslümanlara zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum. Nasıl Fransa'da Türk markalı mal satın alınmayın diyorsa, buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız mallarını satın almayın."