Fransa’da bir öğretmenin başının kesilmesi ile başlayan operasyonlar sonrası radikal İslamcı İdriss Sihamedi, Erdoğan’dan sığınma talep etmiş, kendisine Göç İdaresi jet yanıt vermişti. Fransa’dan kovulan Sihamedi’nin BarakaCity adlı kuruluşu faaliyetlerini Türkiye’ye taşıdı. Anlaşılan Sihamadi’ye sadece sığınma değil ayrıcalıklar da verilmiş.

Tarih öğretmeni Samuel Paty, 6 Ekim 2020’de derste ‘ifade özgürlüğü’ konusunu işlerken Muhammed Peygamber karikatürü gösterdi. Sınıftan dışarıya sızan bilgi sonucu, hakkında yoğun hedef gösterme kampanyası başladı, bu; 10 gün sonra, 16 Ekim’de okul binasının önünde başının kesilerek öldürülmesi ile sonuçlandı.

RADİKAL ÖRGÜTLERLE BAĞLANTILI

Katil 19 yaşında, Abdullah Anzarov adlı Çeçen’di. Olay bir anda ortaya çıkmadı, münferit değildi. Radikal İslamcılara uzanıyordu, bağlantılı şahıslar da gözaltına alınıp tutuklandı. Fransa derneklere operasyonlar başlattı. Sihamedi ve kuruluşu BarakaCity de payına düşeni aldı. Sihamedi ve örgütünün göz önünde tutulması tesadüf değildi.

ÖĞRETMENİ HEDEFE KOYANLAR ARASINDA

Sihamedi, Charlie Hebdo’nun eski editörü Fransız gazeteci Zineb el Rhazoui’yi sürekli hedef gösteriyordu. Zaten bununla ilgili bir soruşturma yürütülürken Çeçen Selefist Anzarov’un, Fransız öğretmeninin başını kesmesi operasyonları hızlandırdı. Öğretmenin hedefe konulmasında da Sihamedi ve BarakaCity’nin yoğun bir çabası vardı.

KÜKÜRTLÜ LİDER

İdriss Sihamedi, Fransa’da ‘Kükürtlü Lider’ olarak biliniyor. ‘Kükürtlü’ bir deyim. Her zaman kızgın olan ve aniden köpüren anlamına geliyor. Suriye savaşında, çatışmaların en yoğun olduğu zaman diliminde, 4 yıl gibi kısa süre içinde 16 milyon avro para topladığı iddia ediliyor.

Tıpkı Suriye savaşının başında, tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi BarakaCity akılsız sol ve liberal romantizmden yararlandı. Çok sayıda taraftar topladı. Sosyal medya hesaplarını 1 milyona yakın kişi takip ediyor. Bu sempatinin vardığı yer ise ortada.

ERDOĞAN’DAN YARDIM TALEBİ

Fransa, durumu diğer Avrupa ülkeleri gibi geç de olsa anladı. BarakaCity adlı dernek, ‘radikal İslam fikirlerini yaymak’ suçlamasıyla soruşturma geçirdi, bulgulara ulaşıldı ve kapatıldı. Başkanı İdriss Sihamedi, bu süreçte kendisi ve ekibi için Türkiye’den sığınma istedi. Bunu da Twitter’dan 2 dilde Türkçe ve Fransızca olarak duyurdu:

GÖÇ İDARESİ DEVREDE

“Emmanuel Macron hükümetinin yalanlarının ardından, insani yardım ve insan hakları STK’larının kapatılmasıyla ben, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan kendim ve ekibim için resmen ‘siyasi sığınma’ talep ediyorum.” Yanıt gecikmedi hatta Fransızca olarak ‘jet hızıyla’ Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden geldi:

“Siz ve arkadaşlarınız, sığınma talebi dilekçenizle başvuruda bulunursanız, değerlendireceğiz. Bilgileriniz gelince, İstanbul Havalimanı’ndaki ekibimiz durum ile ilgili bilgilendirilecektir.” Şimdi, kabulün gerçekleştiğini, üstelik Fransa’da İslami teröre finans sağladığı için yasaklanan örgüte, Türkiye’de ayrıcalıklar verildiğini somut olarak biliyoruz.

FAALİYETLERİNİ TÜRKİYE’YE TAŞIDI

BarakaCity önceki gün Türkiye’de resmi olarak faaliyetlerine başladığını Türk bayrağı fotoğrafı ile Fransızca olarak duyurdu: “Birkaç ay bekledikten sonra, BarakaCity’nin insani yardım şubesini ve insani yardım faaliyetleriyle bağlantılı yapılarını Türkiye’ye taşıdığını duyurmaktan onur duyarız.”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ya da Göç İdaresi her an “Bu onur bize ait” şeklinde bir karşılık verebilir! Türkiye’ye transfer olan Kükürtlü Lider ise başkanı olduğu derneğin yeni oyun alanına taşınmış olmasının sevincini “Allahuekber” diyerek duyurdu.

BarakaCity, Türkiye’ye zaten uzak değildi. Antep’teki, Türk direktörleri, Suriye’ye lojistik destek sağlıyordu. Kuruluş, Halep’ten Türkiye’ye taşınan yaralılar konusunda bilgi veriyordu. Kilis’teki, Hatay’daki sığınmacı kamplarında cirit atıyor, Yayladağı’nda çalışmalar yürütüyordu.

IŞİD’İ KINAMADI

BarakaCity, Türkiye’ye ‘Bereket Yurdu’ diyor ve Reyhanlı’daki faaliyetlerini “İnsani ortağımız” dediği İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile birlikte sürdürüyordu. Rakka IŞİD’in elindeyken yardımlarını, örgütle aralarında hiç sorun yaşanmadan bölgeye ulaştırdı. Ayrıca Sihamedi, IŞİD’i kınamayı reddetti. Artık Türkiye’deki faaliyetleri resmileşti.

Sedat Peker’in süren açıklamalarına ilişkin, Türkiye’nin bir yandan mafyaya teslim olduğuna, diğer yandan tarikatlar ile iş tuttuğuna, ayrıca İhvan’dan ÖSO ve Selefi çetelere kadar uzanan yapılarla birlikte yol yürüdüğüne değinmiştik.

Mafya, derin devlet, cihadizm katmanlı bir yapının ortaya çıktığını söyleyip bunu; ‘Kokteyl Cumhuriyet’ olarak adlandırmıştık. Son vesika ve sağlamalardan biri, Fransa’dan kovulan İdriss Sihamedi’nin Türk bayrağı ile attığı “Allahuekber” çığlığı ile geldi!