Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya üye olma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, Türkiye’den ‘seçim yapmasını’ istedi. Colonna, Ankara’nın “davranışlarının” NATO içinde soru işaretlerine yol açma riski bulunduğunu öne sürdü.

Fransa’dan Türkiye’ye NATO çıkışı: Ankara’nın davranışları soru işaretlerine yol açıyor

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ankara’nın “davranışlarının” NATO içinde soru işaretlerine yol açma riski bulunduğunu iddia ederek, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği için “seçimini yapması” gerektiğini söyledi.

Euronews’te yer alan habere göre, Fransa’da pazar günleri yayımlanan “Journal du Dimanche” gazetesinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Colana,”NATO ile ilgili sorumlulukları karşısında seçimini yapmak Türkiye'ye kalmış. İttifakı güçlendirmek mi istiyor yoksa ona karşı mı? Bu da onun bir NATO üyesi olarak davranışlarıyla ilgili soruları beraberinde gündeme getirecek” dedi.

Türkiye’nin NATO’nun önemli bir üyesi olduğunu kaydeden Colonna, “Finlandiya ve İsveç tarihi bir seçim yaptı. Her iki ülkenin de NATO'da olması Avrupa'daki güvenliğimiz için bir artı olacak. Bu iki ülke, Türkiye ile müzakerelerde çaba gösteriyor” ifadesini kullandı.

NATO’nun 28-30 Haziran tarihlerinde Madrid kentinde yapacağı zirvede, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal operasyonu ile birlikte iki ülkenin üyelikleri ele alınacak.