Fransa’nın Nice kentinde üç kişinin ölümüne yol açan bıçaklı saldırının ardından İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede başka saldırıların meydana gelmesinin muhtemel olduğunu ve İslamcı ideolojiye karşı savaş halinde olduklarını açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı: İslamcı ideolojiye karşı savaş halindeyiz

Fransa’nın Nice kentinde Notre Dame Kilisesi yakınlarında, ikisi kadın üç kişinin bıçaklı saldırı sonrasında öldürülmesinin ardından yetkililer ülke çapında güvenlik alarmının yükseltildiğini duyurdu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransız radyosu RTL'ye yaptığı açıklamada, "Hem iç hem de dış düşman olan bir düşmana, bir ideolojiye karşı savaş halindeyiz, çünkü bir dine karşı savaşmıyoruz. Bir ideolojiye, İslamcı ideolojiye karşı savaş halindeyiz. Kültürel kodunu, yaşam tarzını, duyguları canlandırmayı terör yoluyla empoze etmek isteyen bir ideoloji" dedi.

Darmanin, "Bu korkunç saldırılar gibi başka olayların olduğunu ve olacağını anlamamız gerekiyor" ifadelerini de kullandı.

'FRANSA TERÖRE TESLİM OLMAYACAK'

Notre-Dame Kilisesi'nde dün ikisi kadın üç kişi bıçaklanarak öldürülmüştü. Polis yaralananların da olduğu saldırı sonrası 21 yaşındaki Brahim Aioussaoi adlı zanlıyı vurmuştu. Hastaneye kaldırılan zanlının durumunun ağır olduğu duyurulmuştu. Aioussaoi'nin saldırı sırasında tekbir getirdiği ve öldürdüğü kişilerden birinin başını kesmeye çalıştığı iddia edilmişti.

Saldırı sonrasınde Nice'e giden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olayla ilgili olarak "İslamcı terör saldırısı" ifadesini kullanmıştı. Macron, "Fransa'nın değerlerinden vazgeçmeyeceği ve teröre asla teslim olmayacak" söylemişti.

Fransa Başbakanı Jean Castex ise saldırı sonrası meclisteki konuşmasında, ülkenin terörle mücadele eylem planını ‘acil saldırı’ seviyesine çıkardığını belirtmişti.