Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransız mallarının boykot edilmesi çağrısının ardından, "Türkiye, Fransa'nın içişlerine karışmamalı" açıklamasında bulundu.

Fransa İçişleri Bakanı: Türkiye içişlerimize karışmamalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa mallarına yönelik boykot çağrısının ardından, Fransız makamlarından açıklamalar geliyor. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, France Inter Radyosu'na değerlendirmelerde bulunarak, "Fransa'da olanlara dış güçlerin karışması, her birimizi şoke etmeli. Türkiye Fransa'nın içişlerine karışmamalı" ifadesini kullandı.

'TÜRK MALLARINA BOYKOT UYGULAMAYACAĞIZ'

Fransa Ticaret Bakanı Franck Riester ise boykota Türk mallarını boykot ederek karşılık vermek gibi bir planları bulunmadığını belirtmiş, Türkiye ve Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile ilişkileri ve görüşmeleri sürdüreceklerini kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'yla son aylarda Doğu Akdeniz ve Libya'da yaşanan gerilime ve Fransa'da camilere yönelik yapılan operasyonlara değinerek, "Nasıl Fransa'da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa ben de şimdi milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalarını satın almayın" demişti.