Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kişinin hedef alınarak öldürüldüğü silahlı saldırıyı İstiklal Caddesi'nde bulunan Fransa Konsolosluğu önünde protesto etmek isteyen yurttaşlar gözaltına alındı.

Fransa Konsolosluğu önünde Paris saldırısı protesto edildi: Çok sayıda gözaltı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kültür ve Sanat Meclisi, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), Gölge Kültür Sanat Merkezi (GKSM) ve HDP'li Milletvekili Musa Piroğlu'nun yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen 3 kişinin hedef alınarak öldürüldüğü silahlı saldırıyı protesto etmek için Fransa Konsolosluğu önünde toplandı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre kitle polis tarafından engellenirken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

‘İKTİDAR KATLİAMIN SUÇ ORTAĞIDIR’

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı polis saldırısına tepki gösteren Piroğlu, "Katiller sokaklarda dolaşıyor, katliam yapılıyor. Ancak bu katliamları protesto etmek yasaklanıyor. Fransa hükümeti katliamın faillerini açığa çıkarmadığı sürece bilsin ki suçludur. Bu açıklamalara da engel olan polis ve bu iktidar, bu katliamın suç ortağı ve faillerin arkasındaki güçtür. Eğer katillerle hesaplaşma olmazsa katliam devam eder. Biz bu katliamların karşısında yılmadık, yılmayacağız. Eninde sonunda onlarla yargı önünde hesaplaşacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın başkenti Paris'te, Ahmet Kaya Kültür Merkezi yakınlarında 69 yaşındaki William M. tarafından düzenlediği bildirilen silahlı bir saldırı meydana gelmiş, saldırıda Kürt sanatçı Mir Perwer (Mehmet Şirin Aydın), Emine Kara ve Abdurrahman Kızıl hayatını kaybetmişti.

Irkçı olduğunu söyleyen William M.'nin daha önce göçmenleri de hedef aldığı ortaya çıkmıştı.