Fransa Tabipler Odası Başkanı Dr. Patrick Bouet, ülkede 3-4 hafta içerisinde koronavirüs salgınında ikinci dalganın başlayacağını ve bu nedenle sağlık sisteminin çökebileceğini söyledi. Bouet, Sağlık Bakanı Veran’ın da gerçekleri açıklamadığını belirtti.

Fransa Tabip Odası Başkanı: Bakan gerçeği söylemiyor, sistem çökebilir

Fransa Tabipler Odası Başkanı Dr. Patrick Bouet, haftalık yayınlanan Fransız dergisine ülkedeki koronavirüs tablosuna ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı.

Dergiye verdiği röportajda tüm ülkeyi etkisi altına alacak salgının ikinci dalgasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Bouet, bu durumun aylarca sürebileceğini ifade etti. İHA’nın aktardığına göre salgında ikinci dalganın beklenildiğinden çok daha erken geldiğini, böyle giderse 3-4 hafta içinde başlayacağını söyleyen Bouet, birinci dalgadan sonra Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere hükümetin genel bir bilanço çıkararak durum değerlendirmesi yapmadığını ileri sürdü.

SAĞLIK BAKANINA ELEŞTİRİ
Covid-19 hastalığına neden olan SARS-CoV-2 virüsünün ülke genelinde hızla yayılmakta olduğunu vurgulayan Bouet, Sağlık Bakanı Olivier Veran’ın hafta içinde yaptığı açıklamada gerçekleri dile getirmediğini belirtti. Salgın karşısında ülkenin tüm taleplere bu sağlık sistemi ile yeteri kadar cevap vermesinin mümkün olmayacağına dikkat çeken Bouet, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda uzman sağlıkçı takviyesi yapabilecek bir imkâna sahip olmadığını söyledi.

SİSTEM YETERSİZ

Sağlık sisteminin yetersiz olduğunu dile getiren Bouet, "Geçen bahardaki salgına olağanüstü şekilde müdahalede bulunan sağlık çalışanları, yetersizlik nedeniyle yeni bir salgınla baş edemeyecekler ve birçoğu bitkin, yorgun ve travma geçirmiş durumda bulunan sağlıkçılardan daha fazla bir şey beklenemez" dedi.

Yaz aylarında ülke genelinde tedbir alınıyormuş gibi yapıldığına dikkat çeken Bouet, “Büyük bir gevşeme yaşandığı bir gerçek. Bu rahatlık virüsün çok hızlı şekilde yayılmasına imkân tanıdı” diye konuştu.