Fransa-Türkiye Edebiyat Ödülü Sema Kılıçkaya ve Azad Ziya Eren’e verildi

2018 Fransa-Türkiye Edebiyat Ödülü, başkent Paris’te düzenlenen törenle Sema Kılıçkaya’nın "Kimsenin Dili-La langue de personne" ve Azad Ziya Eren’ın "Chronos’un Kızı, Zagros-Zagros, fils de Chronos" aldı romanına verildi.

16'ıncı Paris Belediyesi'nde düzenlenen ödül törenine, Fransa ve Türkiye arasında çalışmalar yürüten çok sayıda sanatçı, yazar, iş adamı, araştırmacı ve eğitimci katıldı.

Önceki yıllarda Orhan Pamuk, Nedim Gürsel, Hakan Günday, Tahsin Yücel, Sema Kaygusuz, Ahmet İnsel ve Oya Baydar’a verilen Fransa-Türkiye Edebiyat Ödülü bu yıl iki yazara layık görüldü.

Kenize Murad başkanlığında; yazar Venus Khoury Ghata, yazar Nedim Gürsel, ELELE Derneği kurucusu Gaye Petek, Fransa-Türkiye eski başkanı yazar Alexandre Jevakhoff, Anatoli Dergisi yöneticisi Ali Kazancıgil, yazar, edebiyatçı Timour Muhidin’den oluşan jüri, her yıl Türkiye ağırlıklı bir esere verilen ödüle, bu yıl "Kimsenin Dili/La langue de personne" ve "Chronos’un Kızı, Zagros/Zagros, fils de Chronos" adlı iki romana verildi.