Dünya sinemasının önde gelen Fransız kadın oyuncuları, Mahsa Amini’nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla saçlarını kesti. Aralarında Juliette Binoche, Marion Cotillard ve Isabelle Huppert gibi isimlerin bulunduğu oyuncular, İran halkına destek olmak için özgürlük mesajı verdi.

Fransız kadın oyuncular, Mahsa Amini için saçlarını kesti

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi ‘baş örtüsünü düzgün takmadığı’ bahanesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolara, dünya sinemasının önde gelen Fransız kadın oyuncuları da katıldı.

Aralarında Juliette Binoche, Marion Cotillard ve Isabelle Huppert gibi oyuncuların bulunduğu isimler, Amini'nin öldürülmesini protesto etmek için saçlarını kesti. Video, çok sayıda hesap tarafından sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

Videoda saçını kesen ilk isim olan Juliette Binoche “For freedom/Özgürlük için” derken, videodaki yazılı mesajda ise "Kadınların başını çektiği İran halkı hayatlarını tehlikeye atarak protesto yapıyor. Bu insanların tek umudu en temel özgürlüklere erişebilmek. Bu kadınlar, bu erkekler bizim desteğimizi istiyor” ifadeleri yer aldı.

Bir gün önce de aralarında Laa Seydoux, Isabelle Huppert ve Dany Boon gibi kadın oyuncular ile Cannes Film Festivali Başkanı Thierry Fremaux'nun da bulunduğu Fransız sanat dünyasından binden fazla isim, AFP'ye gönderdikleri bir açıklamayla "İran'daki kadın isyanına destek" çağrısında bulunmuştu.