Friends dizisi yaratıcılarından Kauffman, dizide etnik çeşitliliği teşvik etmek için yeterli çaba göstermediğini kabul etti

Friends’in yaratcılarından Marta Kauffman, diziyle ilgili pişmanlığını açıkladı

1994 yılında başlayan ve 10 sezon süren sitcom dizisi Friends'in yaratıcılarından Marta Kauffman diziye ilişkin pişmanlığını açıkladı.

ATX TV’ye konuşan Kauffman, dizide fazla etnik çeşitliliğe yer vermediklerini ve bundan dolayı pişmanlık duyduğunu dile getirdi.

“Bugün bildiğim şeyleri o zaman da bilmek isterdim. O zaman çok farklı kararlar verebilirdim” diyen Kauffman, “Yaptığımız işte farklı etnik kökenlerden insanların olmasını isteriz. Ancak bunu yeterince yerine getiremedim ve şu an tek düşünebildiğim bununla ilgili ne yapabilirim. Neyi farklı yapabilirim? Programlarımı nasıl farklı bir şekilde izleyici ile buluşturabilirim?” ifadelerini kullandı.

Vulture'ın haberine göre; Dizinin ana karakterlerinden Ross’u canlandıran aktör David Schwimmer ocak ayında The Guardian'a yaptığı bir açıklamada, yapımdaki çeşitlilik eksikliğinin farkında olduğunu belirtmişti.

Phoebe karakterini canlandıran Lisa Kudrow ise mayısta yaptığı bir açıklamada eğer dizi 2020’de çekiliyor olsaydı 6 kişilik başrolün tamamının beyazlardan oluşmasının asla gerçekleşmeyeceğini söylemişti.

Kudrow, dizinin yanlışlarından çok yenilikçi yönlerine odaklanılması gerektiğini söylemişti.