Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Oktay, "Artçı sarsıntılar devam ediyor. Belli bir süre de devam edecek. Hasar tespiti ile ilgili çalışmalarımız çok yoğun şekilde devam ediyor" dedi.

Fuat Oktay: Artçı sarsıntılar devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremlerle ilgili son gelişmeleri açıkladı.

230 bini aşkın hasarlı binanın tespit edildiğini ve tespit çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydeden Oktay, “Artçı sarsıntılar devam ediyor. Belli bir süre de devam edecek. Hasar tespiti ile ilgili çalışmalarımız çok yoğun şekilde devam ediyor. Şu anda da 6 bini aşkın uzman hasar tespit uzmanımız çalışmalarına devam ediyor. Toplam 230 bin binanın, hasar tespit ekiplerince incelendiğini, 966 bin 544 bağımsız birimin tamamı çalışılmış durumda. Hasarsız olan binalarda, ev sahibi vatandaşlarımızın yerleşebilmeleriyle ilgiliyse 108 bin bina, 550 bin dairenin hasarsız olduğu tespit edildi. 58 bin bina, 438 bin bağımsız birimde de az hasar tespit edilmiştir. Enkazlar kaldırılmadan önce savcılıklarca delillerin toplanması son derece kritik. Bununla ilgili de tüm tedbirler alınmıştır.” diye konuştu.

Oktay, yurttaki tüm stokların bölgelere aktarıldığını ifade ederek, “Barınma çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2.6 milyona yakın battaniye bölgeye göndermiş durumdayız. Tüm bölgeyi desteklemeye çalışıyoruz. Türkiye’de var olan stoklar tamamen sahaya yönlendirildi. Yurt dışından gelen yardımlar ve sınır dışından satın alım süreçleri de tüm hızıyla devam edecek. Çadır ve konteyner kentlerin kurulum işleri de devam ediyor. Yaklaşık 5 bin adetlik konteyner kentin kurulma çalışmaları başladı. Toplam barınan afetzede vatandaşımız bir milyon 200 bin kişiyi bulmuştur. 400 bine yakın da kayıtlı tahliyemiz var” dedi.