Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı oldu. Oktay, Türkiye’nin ‘dünyaya örnek bir aşılama sistemi olduğunu’ iddia etti.

Fuat Oktay da aşı oldu: Türkiye'nin dünyaya örnek bir aşılama sistemi var


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptırdı.

Oktay, son derece rahat bir şekilde aşı olduğunu belirterek, Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ile tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

"Türkiye'nin dünyaya örnek bir aşılama sistemi olduğunu" öne süren Oktay, Covid-19 salgını konusunda "Türkiye'nin bütün dünyadan ayrıştığını ve son derece başarılı bir mücadele verdiğini" savundu. Oktay, şunları söyledi:

‘NİSANA DOĞRU KENDİ AŞILARIMIZ ÇIKACAKTIR’

"Bugün itibarıyla 700 bine yaklaştık diye biliyorum. Dolayısıyla çok hızlı bir şekilde, yeni başlamamıza rağmen, aşılamada ilk sırada bulunan ülkeler arasına girmiş durumdayız. İnşallah nisana doğru kendi aşılarımız da çıkacaktır. Ondan sonra önümüz tamamen açılacaktır. Buradan tüm vatandaşlarımıza çok rahatlıkla gelip aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bu hem bireysel anlamda sağlık için hem de toplum sağlığı, ülkemizin sağlığı için ve bir an önce normalleşmemiz açısından son derece önemli."

cumhurbaskani-yardimcisi-fuat-oktay-koronavirus-asisi-yaptirdi-829972-1.

Ankara Şehir Hastanesinde aşı uygulaması için 130 odanın ayrıldığını aktaran Oktay, "Dolayısıyla bütün Türkiye'deki şehir hastanelerimiz, diğer hastanelerimiz, aile sağlık merkezlerimizi de düşündüğümüzde son derece geniş bir kapasiteyi şu anda aşılama imkanı için tüm vatandaşlarımıza sunmuş durumdayız" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca’nın çağrısının ardından önce AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonra ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener aşı olmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Perin Buldan ve Mithat Sancar sıralarını bekleyeceklerini açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığı, covid19asi.saglik.gov.tr adresinde aşı olacak grupların sıralı listesini paylaşmıştı.

Buna göre, aşılamanın birinci aşamasının A grubunda sağlık kurumunda çalışanlar (kamu, özel, üniversite, vakıf vb. tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi stajyer öğrencileri dahil) ile tüm eczane çalışanları (eczacı ve kalfalar dahil) bulunuyor.

Birinci aşamanın B grubunda yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar, C grubunda ise 65 yaş ve üstü bireyler yer alıyor.

cumhurbaskani-yardimcisi-fuat-oktay-koronavirus-asisi-yaptirdi-829971-1.