Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili yaptığı açıklamada "Söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay'dan EYT açıklaması: Tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Çubuk İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklama yaptı.

EYT düzenlemesiyle ilgili tarih veren Oktay, "EYT'liler ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" dedi.

Oktay, şu ifadeleri kullandı: "İşte daha dün Sayın Cumhurbaşkanı'mız açıkladılar. Asgari ücrete 6 ay önce yaptığımız artıştan sonra dün yüzde 55 gibi rekor bir artış daha yaptık. Yani artış oranı 2022 yılı Ocak ayına göre kıyasladığımızda yüzde 100 artış yapmış olduk. EYT ile ilgili sorunu da yine söz verdiğimiz gibi 1-2 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız ve sizlerle Sayın Cumhurbaşkanı'mız paylaşıyor olacaklar. Milletimiz hangi dertle dertleniyorsa onları çözmek için mücadele ediyoruz. Milletimiz hangi hayalleri kuruyorsa biz de o hedeflere yürüyoruz. Milletimiz nereye bakıyorsa biz de yine o istikamete bakıyoruz. Sizlerden aldığımız güçle karşımızdakilerin ne dediğine değil, kendi hedeflerimizin ne olduğuna bakıyor ve bu doğrultuda yürüyoruz."

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arası tatile girme kararı almış, EYT'lilerle ilgili düzenlemenin yeni yılda ele alınacağı belirtilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son olarak, "Uzun uğraşılarla çözüm aşamasına gelmiştir. Mali boyutu dışında teknik boyutları vardır. Onları da halletmek üzereyiz" ifadelerini kullanmıştı.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT'li olarak nitelendiriliyor. Bu tarihten önce başlayanlardan 20 yılını dolduran kadınlar, 25 yılını dolduran erkekler yaş koşulu aranmadan emekli olabilecek ve prime dayalı bir sistem getirilecek. Şartları tamamlayacak olanlar da kademeli emekli olacak.