Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 ödeneğine ilişkin sunum yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kendisine yöneltilen soru ve tepkilere eleştiri ile yanıt verdi. Oktay, bilgi vermek için bulunduğu Meclis’te, muhalefet milletvekillerine de sert sözlerle yüklendi.

Fuat Oktay sorulara yanıt vermedi, muhalefeti suçladı
Fotoğraf: AA

BirGün/ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte yürürlüğe giren “partili cumhurbaşkanı” kendi alışkanlıklarını yardımcılarına da yansıttı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kendisine yöneltilen soru ve tepkilere Altılı Masa eleştirileri ile yanıt verdi.

TBMM’de Cumhurbaşkanlığı’nın 2023 ödeneğine ilişkin sunum gerçekleştiren Oktay’a muhalefet milletvekillerinden çok sayıda eleştiri geldi.

Alt düzey bürokratların sık sık görevden alınması nedeniyle devlette devamlılığın yok edildiğini bildiren muhalefete tepki gösteren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Atama usulünde, Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre üst düzey kamu görevlilerinin görev süresi atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemez. Bunlar görev süreleri sona ermeden de yine Cumhurbaşkanınca görevden alınabilirler” dedi.

‘TÜRKİYE YÜZYILI’ VİZYONU

Saray’ın “Türkiye Yüzyılı” şeklinde propagandası yapılan yeni ‘vizyon projesi’ hakkında da tepkilerini gösteren muhalefete karşı çıkan Oktay, Altılı Masa eleştirisinde bulundu. Oktay, yanıtında “Biz, Altılı Masa’nın nokta, virgül, punto konusunda uzmanlaşmaya çalıştığını ancak vizyon ve içerik konularında hiçbir derinliklerinin bulunmadığını çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla onun için Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu anlamanızı zaten beklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin bir diğer konu başlığı olan Cumhurbaşkanlığı envanterine kayıtlı uçaklar, Oktay’ın da gündemindeydi. Saray’ın mevcut uçak sayısını açıklayan Oktay, “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı envanterine kayıtlı 8 uçak mevcuttur. Bu uçaklar Sayın Cumhurbaşkanımızın ve yine tüm kabine üyelerinin ve üst devlet görevlilerinin önemli işlerinde kullanılmaktadır” dedi.

Oktay ayrıca bilgi vermek için bulunduğu Meclis’te, muhalefet milletvekillerine de sert ifadelerle yüklendi.