Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'da konuştu. 'Türkiye tek yürek' kampanyası hakkında açıklamada bulunan Oktay, "115 milyar liralık taahhüdün yaklaşık 84 milyar 400 milyon lira kadarlık miktarı fiilen yatırılmış durumda" dedi.

Fuat Oktay, 'Türkiye tek yürek' kampanyasında fiilen yatırılan miktarı açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dün gittiği Kuzey Kıbrıs’ta Anadolu Ajansı’na konuştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşananlara ilişkin bilgi veren Oktay, kamu kuruluşlarının da ‘para bağışladığı’ ‘Türkiye tek yürek’ kampanyasında toplanan milyarlar hakkında da konuştu.

“84 MİLYAR FİİLEN YATIRILDI”

Fiilen yatırılan miktarın 84 milyarı aştığını aktaran Oktay, "115 milyar liralık taahhüdün yaklaşık 84 milyar 400 milyon lira kadarlık miktarı fiilen yatırılmış durumda. Bunlar da zaten yine afetzedelerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılıyor olacak ve halihazırda da kullanılan miktarlar” dedi.

Depremin ardından yapılan yardımların yetersizliği ve yavaşlığı üzerinden iktidara ve AFAD'a yöneltilen eleştirileri de cevaplayan Fuat Oktay, ‘Sahada yoksunuz’ denilmesinin ‘insafsızlık’ olduğunu öne sürerken bölgedeki çalışmalarda tüm kurumların koordinasyonunun AFAD tarafından sağlandığını söyledi.

“350 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Oktay, Adıyaman’da yıkılan Isias Otel’de hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs’lı sporcu öğrenciler ve öğretmenleri hakkında da konuştu. Depreme dayanıklığı olmadığı için yıkılan binalarla ilgili ihmalleri olanlardan ‘hesap sorulacağını’ ifade eden Oktay, "Bugün itibarıyla 1,600'e yakın şüpheli var. Bunlardan 350'si tutuklandı. Bu tutuklananlardan 4'ü de Kıbrıs'taki çocukların hayatını kaybettiği İsias Otel'dekilerle alakalı. Hem sahipleri hem de inşaatın yapılmasındaki sorumlularla ilgili soruşturmalar devam ediyor" dedi.