Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli traktör için yazılım üreten sanayici Önder Yol ile neden görüşülmediğini sorması üzerine kendisine 'tetikçi' diyerek dava açtığını ve 21 bin 650 TL'lik tazminatı alabilmek için icra takibi başlattığını açıklayan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'a yanıt verdi. Uğur'u yalanlayan Varank, konuya ilişkin tekzibi paylaşarak "Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek...Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu!" ifadelerini kullandı. Fuat Uğur ise "Tekzip değil, açıklamaydı. Köşemde bana hakaretlerini içinden çıkararak yayınladım." diyerek Varank'ı yalanladı

Fuat Uğur'dan 'tetikçi' diyerek tekzip paylaşan Varank'a yanıt

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur'un Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın açtığı dava nedeniyle 21 bin 650 lira tazminat cezasına çarptırıldığını ve hakkında icra takibi başlatıldığını açıklaması üzerine Varank'tan tekzipli yanıt geldi. Fuat Uğur ise Varank'ı yalanladı.

Varank, Türkiye gazetesine tekzip gönderdiklerini ancak bu tekzibin yayınlanmadığını belirterek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Uğur'un yazısına yönelik tekzik metni ve ihtarnameyi paylaştığı tweeti alıntılayan Varank, paylaşımında "Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin... Tetikçilik yapıp itibar suikastı yapmaya çalışacaksın... İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin... Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek... Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu!" ifadelerini kullandı.

FUAT UĞUR'DAN YALANLAMA

Fuat Uğur ise Varank'ın paylaşımının tekzip değil açıklama olduğunu belirterek 2019 yılında kaleme aldığı yazısını "Tekzip değil, açıklamaydı. Köşemde bana hakaretlerini içinden çıkararak yayınladım." notuyla paylaştı. Uğur paylaşımında "Bakan Varank'ın açıklamasını yayınladıktan sonra Onun iddialarına cevap veremedim yer darlığı nedeniyle, ertesi gün yanıt verecektim. Ama Veremedim. Sonrasında neden ona gereken cevapları veremedim ben de bilmiyorum :((" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, elektrikli traktör için yazılımı üreten sanayici Önder Yol ile neden görüşülmediğini sorması üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 'tetikçi' diyerek açtığı davayı kazandığını ve 21 bin 650 TL'lik tazminatı alabilmek için icra takibi başlattığını açıklamıştı.

Elektrikli traktörle ilgili yazdığı bir yazı nedeniyle Mustafa Varank'ın kendisine 'tetikçi' diyerek dava açtığını belirten Uğur "Benim arkamda bir devlet erki ve hukuk gücü de yok. Bakan Varank haciz kararı çıkartarak 21 bin 650 lirayı tahsil etmek üzere icra takibi başlattı. Yaklaşık 40 yıldır bu meslekteyim. Başladığımda Varank muhtemelen iki üç yaşında çocuktu. Dişimle tırnağımla mücadele ettim. Hep HELAL PARA kazandım. Boğazımdan hak etmediğim bir kuruş bile geçmedi. Ama Mustafa Varank benden alacağı parayı hak etmedi." ifadelerini kullanmıştı.