Twitter fenomeni fuat avni, bu kez de Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın Dolmabahçe’de yaptığı sır görüşmeyi anlattı.

fuatavni, Erdoğan ve Büyükanıt'ın 'mezara gidecek' sözlerini deşifre etti

Özellikle yolsuzluk soruşturmaları sonrasında kabine içinden yazdığı bilgilerle kamuoyunun dikkatini çeken Twitter fenomeni fuat avni, bu kez de Tayyip Erdoğan ve dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın 5 Mayıs 2007'de Dolmabahçe’de yaptığı sır görüşmeyi anlattı.

fuat avni, Erdoğan’ın kendisiyle ilgili topladığı dosyaya karşılık Büyükanıt’ın da bir dosya ortaya koyduğunu iddia etti. Fuat avni’ye göre, derin devlet tarafından toplanan bu dosyada Erdoğan’ın soy kütüğü, gençliğinde radikal örgütlerle kurduğu bağlantı ve dahası belediye başkanlığı döneminde oluşturduğu rüşvet havuzu yer alıyordu.

Twitter fenomeni, bunun üzerine iki ismin ‘mezara gidecek’ sözler verdiğini ve derin devletin dosyalarının devam ettirildiğini öne sürdü.

 

'KOZMİK ODA DÖNÜM NOKTASI OLDU'
Derin devletin hiçbir zaman bitmediğini Erdoğan’la birlikte revize edildiğini ifade eden fuat avni, @fuatavnifuat hesabından şu mesajları paylaştı: “Kuyruğu ele geçirilmiş olan Derin Devlet'in koordinasyon ve işleyişini sağlayan güçler, yaklaşık sekiz yıl evvel Kozmik Oda'ya girdiler. (…) Tiran'ın soy kütüğü, gençliğinde radikal örgütlerle olan bağlantısı, belediye başkanıyken kurduğu rüşvet havuzu bir bir ele geçirildi. Kuyruğunu kaptıran ve sendeleyen Derin Devlet'in mühim adamları, Tiran'ı başından yakalamayı başarmıştı. Kozmik Oda dönüm noktası oldu. Tiran, Dolmabahçe Sarayı'nda Büyükanıt'la görüşmeye giderken kendinden emindi. Büyükanıt'ı bitirecek dosyalar vardı elinde. Büyükanıt dersine iyi çalışmıştı. Dolmabahçe'de, Kozmik Oda'da ele geçirilen belgeler Tiran'a ilk kez gösterildi ve dengeler değişti.”

 

'TİRAN'IN KİM OLDUĞUNU SADECE KOZMİK ODADAKİLER BİLMİYOR'
Bu görüşmede, Derin Devlet'in bazı birimleri ve adamlarıyla ilgili açılmış dosyaların devam etmesinin kararlaştırıldığını belirten @fuatavnifuat, şu ifadeleri kullandı: "Birbirlerine mezara gidecek sözler ve sırlar verirlerken bugünlerde yapılan ve yapılması düşünülen bütün adımların sözü Tiran'dan alındı. (...) Derin Devlet'in tasfiye edeceği deşifre olmuş ve istenilmeyen kim varsa daha sonra bırakılmak şartıyla tutuklanmalarına göz yumuldu. Tiran'ın, Derin Devlet tarafından kuşatıldığı çok ama çok sonra anlaşıldı. Anlaşılıncaya kadar bürokratik yapı çoktan tasfiye edilmişti. Tiran'ın emin olması gereken bir şey var artık kim olduğunu ve kime hizmet ettiğini sadece Kozmik Oda'ya sekiz yıl önce girenler bilmiyor. (…) Meğer biz 'Derin Devlet'in bir kısım adamları tasfiye ediliyor' diye şükrederken adamlar içeri girmeden dışarı çıkacakları tarihi biliyormuş."