Ödüllü sanatçı Funda Alkan Cumbul'un yeni sergisi "Göç"ü geçtiğimiz yıllarda Alzheimer hastalığından kaybeden babasına adadı.

Funda Alkan Cumbul'dan yeni sergi: “Göç”

Ödüllü sanatçı Funda Alkan Cumbul'un yeni sergisi "Göç", 22 Kasım 13 Aralık tarihleri arasında Kadıköy Kaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Ödüllü ressam Funda Alkan Cumbul, "Göç" temalı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. Göç olarak adlandırdığı sergide vatan göçü bir yana Alzheimer olarak bilinen beyin göçüne de değiniyor. Geçtiğimiz yıllarda babasını Alzheimer hastalığından kaybeden Cumbul, sergisini babasının anısına adıyor.

funda-alkan-cumbul-dan-yeni-sergi-goc-535474-1.

Funda Alkan Cumbul, Alzheimer hastalığını ve zorluklarını yakından bilen biri olarak alzheimer’ı; “Zaman geçip giderken, yaşadığın her şeyin üzerine bir sis perdesi örtülüp insanda bıraktığı en büyük yıkım… Aynalara baktığında bile suretini, varlığını tanıyamaz hale gelmesi durumu çok acı. Tüm yaşanmışlıkların birer birer kayboluşu ve bu dünyadan göç…” olarak tanımlıyor.

Funda Alkan Cumbul hakkında

1956 yılında İzmir'de doğdu. Yüksek öğrenimini 1979 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Grafik Ana Sanat Dalından mezun olarak tamamladı.

funda-alkan-cumbul-dan-yeni-sergi-goc-535475-1.

İzmir Özel Türk Koleji ve Obje Sanat Galerisi'nde resim öğretmenliği yaptı. Kişisel sergilerin yanında birçok karma sergiye de katıldı. Ayrıca İzmir sanatçılarıyla birlikte Su Grubu'na dahil olup yurtiçinde sergilere ve yurtdışında bienallere katıldı. Yardım amaçlı etkinliklerde bulundu.

Resimlerinde yaşamı gözden geçirmek adına, sevginin yaşarken geliştirilmesi gereken en önemli nitelik olduğunu, duyguların fırçası ve boyaları ile ölümsüzleştirmeye çalışıyor. Bütün resimlerini geçmişte yaşanmışlığı ve yaşatmak adına antikalaştırıyor.

Halen kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir.