CHP’li Selin Sayek Böke’nin annesi eski TTB Başkanı Füsun Sayek, ölümünün 16’ncı yılında, 19 gün sürecek etkinliklerle anılıyor.

Füsun Sayek etkinliklerle anılıyor

BirGün Ankara

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) eski başkanlarından, aynı zamanda CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin annesi Dr. Füsun Sayek, yaşamını yitirişinin 16’ncı yıldönümünde adına düzenlenen etkinlikle anılıyor. Dr. Füsun Sayek anısına düzenlenen Sağlık ve Kültür Etkinlikleri, Hatay’ın Arsuz ilçesindeki İskender Sayek Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştiriliyor. 9 Ağustos’ta başlayan ve 28 Ağustos’ta tamamlanacak etkinlikler kapsamında onlarca sağlık taraması yapılacak, söyleşiler düzenlenecek, çeşitli atölye çalışmalarına imza atılacak.

16’ncı Sağlık ve Kültür Etkinlikleri’nde, sağlık alanında Dr. İskender Sayek öncülüğünde sağlık taramaları gerçekleştirildi. Dr. İskender Sayek, bir günde 30 kadın için meme kanseri taraması yaptı. Sağlık bölümünde ayrıca birçok dalda tarama ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

fusun-sayek-etkinliklerle-aniliyor-1051750-1.

HER ALANDA YOĞUN PROGRAM

Etkinlikler, Selin Sümbültepe ve Erkan Zeki Ar’ın sahne aldığı nostalji konseriyle başladı. Etkinlikler kapsamında ayrıca Kaan Kasar ve Turan Can Kopuk’un gitarlarıyla yer alacağı ‘Hataylı İki Gitarist’ konseri, Hatay Akademi Orkestrası’nın klasik müzik dinletisi ile Seçil Özcan ve gitarda Kubilay Muratal’ın sahne alacağı Unutulamayanlar konseri gerçekleştirilecek.

Ali İhsan Ökten, Ayşegül Tözeren, Gönül Malat, Nilüfer Benal, Veysi Ülgen kitap tanıtımı programına katılacak. TTB Ali Özyurt Edebiyat Matinesi’nde Latife Tekin söyleşisi gerçekleştirilecek.

İklim teması çerçevesinde düzenlenen İklim Krizi – Çevre ve İnsan Sağlığı konulu panelde ise Füsun Sayek’in kızı CHP Genel Sekreteri Doç. Dr. Selin Sayek Böke, Dr. Ali Kanatlı, Nermin Kara, Doç. Dr. Abdullah Sakallı konuşmacı olarak yer alıyor.