Futbol kulüpleri yayıncı kuruluştan mart ayı ödemelerini alabilecek mi?

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de ertelenen futbol liglerinde futbol kulüplerinin finansal süreçleri için kritik bir dönemece giriliyor.

Liglerin TV yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluştan en son 6 Mart'ta ödeme alan kulüpler, 20 Mart'ta yayıncı kuruluşa fatura kesmiş ancak mart ödemelerini ise şu ana kadar alamamıştı.

Dünya gazetesinden Ceyhun Kuburlu'nun aktardığı habere göre, yasal süreç 6 Nisan'da son bulacak. Kulüplerin bu ay ödeme almaması durumunda personel ve futbolcu maaşlarını ödememesi gündeme gelecek. Kulüplerin şuan için tek gelir kalemi yayın hakları kaldı. Ancak bu konuda da yayıncı kuruluş kulüplere her hangi bir açıklama yapmadı. Kulüpler şuan için bir girişimde bulunmuyor.

Aynı haberde maçların yayınlanmaması ve lig başlama tarihinin de belirlenmemesi nedeniyle kulüpler ve yayıncı kuruluş arasında şu an için çözüme kavuşmuş bir durum bulunmadığı da ifade edildi. Öte yandan bazı kaynaklara göre ise yayıncı kuruluşun bu ay ödeme yapmayacağı belirtiliyor. Kulüpler ise en azından bu ay ödeme alıp bir sonraki ay tekrar masaya oturmak istiyor.