Futbol sınıfta kaldı

Bu sezon “tamam mı devam mı” maçlarına erken başlayan Fenerbahçe yine bir final maçında ezeli rakibi Galatasaray’a konuk oldu. Aykut Kocaman geçen haftanın kazanan 11’inden sadece bir oyuncuyu, Soldado’nun yerine Jenssen’i tercih etmişti.

Kocaman, cezasını tamamlayan Skrtel’i ise kullanmayı tercih etmemiş, Luis Neto’nun partneri yine Neustadher olmuştu.

Aykut Kocaman sezona fırtına gibi başlayan rakibini öncelikle durdurmayı planlamıştı. Bu sebeple Fenerbahçe oyunu kendi yarı sahasında kabul ediyor ve rakibine boş alan bırakmamaya çalışıyordu. Yine de Galatasaray ilk 20 dakikada iki kere gole yaklaştı.

Serdar Aziz’in sakatlanıp yerini Latovlevici’ye bırakmasının ardından Galatasaray dörtlü savunmaya dönüyor ve bu Fenerbahçe’yi tedbiri elden bırakmadan daha fazla rakip yarı sahada görünür ve topa daha fazla sahip olur hale getiriyordu. Kanarya devrenin sonlarına doğru pozisyonlar da bulmayı başardı. Maçın ilk yarısı tamamlandığında Galatasaray’ın ataklarının başlangıcı olan ve en çok topla buluşan oyuncusu Fernando’nun Türkiye kariyerinin en etkisiz maçlarından birini oynaması, Kocaman’ın rakibi durdurma planının işe yaradığını gösteriyordu. Ancak Fenerbahçe’nin rakibi durdurmaktan fazlasına ihtiyacı vardı.

Fenerbahçe kalesine iyice ısınan Kameni yine günündeydi, hakem Cüneyt Çakır’ın kararları hem Galatasaraylı oyuncuları hem de tribünleri germişti. Igor Tudor zaten maçın başından beri gergindi. Her şey Fenerbahçe’nin lehine gelişirken Aykut Kocaman’ın hamlesi ne olacaktı? Kocaman son 20 dakikaya Valbueno’nun yerine Alper’i, Jenssen’in yerine ise Soldado’yu oyuna alarak iki oyuncu birden değiştirip giriyordu. Hemen ardından da Belhanda’nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi, bütün Fenerbahçelileri galibiyet için umutlandırıyordu. Ancak beklenen gol uzatma dakikalarında Aatif Chahechouhe’nun oyuna girmesine rağmen gelmiyordu. Yine bir “Dünya Derbisi” mücadele ve atmosfer olarak tam not alırken, futbol açısından sınıfta kalıyordu. Fenerbahçe 14

maç sonra kalesini gole kapatsa da rakibiyle arasındaki 8 puanlık farkı kapatamıyordu.