Futbol var, galip yok

Bir tarafta Medipol Başakşehir, öbür köşede Trabzonspor. Haftanın maçı için nefesler tutulmuş ilk düdük bekleniyor.

Ligin en ne yaptığını bilenlerinin başında geliyor ev sahibi. Abdullah Avcı Ludogorets karşılaşmasından sonra rotasyona gitmiş.

Sezona iyi başlayanlardan Elia kenarda, Kerim Frei sahada. Kendisini İstanbul ekibinde tam manası ile gösteremeyen İrfan ilk 11’de, orta sahada maestro Emre’nin partneri Mossoro kulübede. Perşembe akşamı Avrupa’da sahne alan futbolcuların 72 saat geçmeden gösterecekleri performans özellikle merak ediliyor.

Trabzonspor cephesinde ise Ersun Yanal, orta sahanın defansif işlerinden sorumlu devlet bakanı Okay’ı savunmanın göbeğine yerleştirmiş. Bordo-mavililerin yumuşak karnı orası. Bakalım milli takımda da görev yapan futbolcu yaralara merhem olacak mı... Karadeniz ekibinin gençleri Yusuf ile Abdülkadir 11’de başlıyor. Onları çimlerde görmek bile birçoklarını heyecanlandırıyor. Çilingir Sosa’nın gelişiyle birlikte oldukça güçlenen deplasman ekibinde Burak en önemli gol ayağı olarak dikkat çekiyor.
Hızlı başlayan maçın ilk dakikalarında her iki ekibin savunmadan çıkarken kaptırdığı toplar dikkat çekiyordu. Trabzonspor yaptığı presin meyvesini 16’da alıyordu. Milli takımın kalecisiyle golcüsünü karşı karşıya getiren akında Burak yerde kalınca, beyaz nokta gösterilmiş; penaltıda hata yapmayan forvet takımını öne geçirmişti.

Adebayor’un sakatlanıp 31’de çıkıyordu. 36’da bu sefer ev sahibi lehine penaltı kararı veriliyor, Emre köşeyi buluyordu. Spor programlarına gün doğmuştu, hakem Halis Özkahya coşmuştu!

İkinci devre çok şeylere gebeydi...

49’da Karadeniz ekibi yine öndeydi. Visca’nın hatalı pası Burak’a adeta asist olmuştu. Kendisinin ve takımının ikinci golünü atan deneyimli futbolcunun vuruşu öncesinde Epureanu’ya attığı çalım da pek inceydi. Dakikalar 61’i gösterirken, Trabzonspor’un iki solak genci sağ kanatta şiir yazmıştı. Abdülkadir nefis getirmiş, Yusuf’un füzesi direkte patlamıştı.
Son çeyrekte Mehmet Batdal’ı oyuna alan Abdullah Avcı son kozunu sahaya sürüyordu. Ezberlettiği birçok şeyi yapamayan ev sahibi, futbolcularının bireysel yetenekleriyle çözüm arıyordu. 79’da Visca getiriyor, Mevlüt bitiriyordu. Trabzonspor savunması pozisyonda aciz kalmıştı. Uzatmalarda Esteban’ın elinden kaçırdığı topu kaleye yollayan Epureanu direğe takılınca puanlar paylaşılmıştı.


Geçen hafta Kadıköy’den son anda üç puanı koparan Başakşehir’de yorgunluk dikkat çekti doğrusu. Adebayor’un beklenmedik sakatlığı hesapları iyice bozdu. Trabzonspor cephesinde ise Sosa- Abdülkadir- Yusuf üçlüsü daha çok resital verecek gibi gözüküyor. Burak’ın formu da düşünülünce, bordo-mavililer yakında fırtına gibi esecek gibi duruyor. Peki ya savunma göbeğine lider bir futbolcu alsalardı? İşte o zaman bambaşka olurlardı!