Fenerbahçe'nin Trabzonspor karşısında 4-0 önde götürdüğü karşılaşmayı vandallar bastı. Çizgi hakemi Volkan Bayarslan bir kişi tarafından saldırıya uğrarken, maç tatil edildi

Futbola değil şiddete hasta!

Trabzon'da keskin viraj... Bir tarafta bu sene yaz meltemi kıvamındaki bir zamanların Karadeniz fırtınası, diğer köşede taraftarını tatmin edemese de şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe... Ligdeki konumları ne olursa olsun, adı üstünde büyük maç. Hele aralarındaki rekabet düşünüldüğünde... Tabii futbol kâğıt üstünde oynanmıyor ya neyse... Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Bülent Yıldırım'ın ilk düdüğü heyecanla bekleniyor.

Beşiktaş'ın Akhisar deplasmanında puan bırakmasından sonra tüm gözler Kanarya'da. Konya'daki kupa maçında sükse yapan Vitor Pereira kritik deplasmana Robin van Persie ile başlarken, Volkan- Nani- Alper üçgeniyle işi bitirmek istiyor. Ev sahibi cephesinde ise savunma hattındaki eksikler dikkat çekiyor. Yıllardır bek olarak izlediğimiz Bosingwa'nın savunmanın göbeğindeki performansı özellikle merak ediliyor.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında Trabzonspor etkiliydi. İlk çeyrek dilimle birlikte oyunu dengeleyen Kanarya 23. dakikada belki de ilk ciddi atağında golü bulmuştu. Nani'nin kaçırdığı Hasan Ali, Alper'e 'al da at' demiş; gıcır gıcır bir ayakkabı Volkan'ın koruduğu kaleye gelmişti. 27'de fark ikiydi. Yine kendi solundan gelen İstanbul temsilcisi bu sefer Volkan'la tabelayı değiştirmişti. Son haftaların etkili ismi eski takımını gafil avlarken, Nani asistin asistinden asiste terfi etmişti.

İlk yarı Trabzonspor için koca bir hiçti. Saman alevi misali parladıkları anları saymazsanız, Hasan Ali'nin ceza sahasında elle karışık müdahalesi hakem hocalarına gün doğurmuştu. Pozisyon bariz penaltı koksa da devam kararı gelmişti.

İkinci devre Nani bıraktığı yerden devam ediyordu. Portekizli yıldız takımını orkestra şefi gibi yönetmekle kalmıyor; 57'de köşeyi harika buluyordu. Tabii pozisyonda bir Allah'ın kulunun onu rahatsız etmemesi belki de maçı özetliyordu. 61'de van Persie'nin frikiğinde fark dörde çıkıyordu.

Kalan dakikalar adeta formaliten ibaret derken, 89'da oyun sahaya giren taraftarlar yüzünden duruyordu Yine bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçında sıkıntı yaşanıyordu.

Yıllardır en rahat deplasmanlarını Trabzon'da oynayan Fenerbahçe, bu sonuçla Beşiktaş ile olan puan farkını üçe indirdi. Zirve yarışı iyiden iyiye kızışmış durumda. Tabii ipler hâlâ Kartal'ın elinde...

Ülke futbolunun dördüncü büyüğüne gelince, onların durumu maalesef içler acısı. Çizgi hakemine saldıran taraftar bakalım ömürboyu sahalardan men edilecek mi? Sahi Passolig bu işlere yarıyordu değil mi… Gerçi Fenerbahçe’nin otobüsü aynı coğrafyada kurşunlanmamış mıydı...

Trabzon'da hakemi döven holiganın kim olduğu ortaya çıktı

F.Bahçe'den hakemlere 'geçmiş olsun' dileği

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında saldırıya uğrayan hakem kararını verdi

Muharrem Usta: Bu olay muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan hakemin saldırıya uğradığı maçla ilgili karar