Galatasaray ve Türkiye futbolunun unutulmaz isimlerinden Erhan Önal, 63 yaşında hayatını kaybetti. Bundesliga’da forma giyen ilk Türk futbolcu olan Önal, pek çok kişiye ‘libero’ kavramını öğreten isimdi.

Futbola iz bırakmış isimlerden Erhan Önal, 63 yaşında hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ

Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesabından efsane oyuncusu Erhan Önal’ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, “1985-1992 yılları arasında Galatasaray forması giyen, kulübümüzün 9304 sicil numaralı üyesi Erhan Önal’ın vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

3 Eylül 1957’de Almanya’nın Münih şehrinde dünyaya gelen Önal, Shwarz Weiss’te futbola başladı; 1972 yılında ise ülkenin köklü kulüplerinden Bayern Münih’e geçti. Önal, 1976’da A takımına yükselerek Bundesliga’da forma giyen ilk Türk futbolcu oldu.

futbola-iz-birakmis-isimlerden-erhan-onal-hayatini-kaybetti-853329-1.

1978’de Belçika’nın en büyük kulüpleri arasında yer alan Standard Liege’e transfer olan başarılı futbolcu, 1982’nin ocak ayında Fenerbahçe’ye geldi. Ancak sadece 7 maç sonra bir Galatasaray mağlubiyetinin ardından kadro dışı kaldı.

Sezon sonunda Liege’e dönen Önal’ın Galatasaray macerası ise 1985’te Alman teknik adam Jupp Derwall’in döneminde başladı. Önal sarı-kırmızılı formayla 7 sezonda 2 lig, 2 de kupa şampiyonluğu yaşadı. 185 maçta 12 gol attı, 14 kez A Milli oldu.

Önal, meşhur 5-0’lık Neuchatel Xamax zaferinde de sahadaki isimlerden biriydi.

Libero pozisyonunda görev alan ve Türkiye’de pek çok insanın bu kavramı öğrenmesini sağlayan Önal, farklı stili ve sakalları nedeniyle taraftar ve takım arkadaşları tarafından “Papaz” lakabıyla çağırılıyordu. Önal, 1992’de futbola veda etti.

Öte yandan Önal, son olarak Bir Başkadır dizisiyle adından söz ettiren oyuncu Bige Önal'ın da babasıydı.

futbola-iz-birakmis-isimlerden-erhan-onal-hayatini-kaybetti-853330-1.