Konyasporlu Ahmet Çalık, Ankara'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 27 yaşındaki futbolcu, bir dönem Galatasaray'da da forma giymişti. Çalık, Elmadağ Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Futbolcu Ahmet Çalık, trafik kazasında yaşamını yitirdi

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da forma giyen futbolcu Ahmet Çalık, Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

DHA’nın aktardığına göre kaza, saat 09.00 sıralarında, Ankara’nın Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana geldi.

27 yaşındaki Ahmet Çalık'ın kullandığı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi.

Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bu sezon 18 maça çıkan 27 yaşındaki defans oyuncusu, bir dönem Galatasaray’da da forma giymişti.

futbolcu-ahmet-calik-trafik-kazasinda-yasamini-yitirdi-966218-1.

Çalık, futbola 2004 yılında Gençlerbirliği altyapısında başlamıştı. 2011'de profesyonel olup A takıma yükseldi. 2016-17 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'a transfer oldu. Son olarak Ekim 2020'de ise Konyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı.

KONYASPOR'DAN PAYLAŞIM

Konyaspor, futbolcusu Ahmet Çalık'ın ölüm haberinin ardından Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Mesajda, “Konyaspor'umuza geldiği ilk günden bu yana taraftarımızın ve şehrimizin sevgisini kazanan futbolcumuz Ahmet Çalık'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta futbolcumuz Ahmet Çalık'ın ailesi olmak üzere hepimizin başı sağ olsun” denildi.

Öte yandan İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir'e konuk olacağı maçının ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvuruda bulundu.

GALATASARAY DA VEDA ETTİ

Galatasaray da eksi futbolcusu Ahmet Çalık ile ilgili bir paylaşım yaptı. Kulübün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Çalık'ın vefat haberinin derin bir üzüntüyle öğrenildiği" kaydedildi.

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Ahmet Çalık için Elmadağ Sungur Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı.

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör İlhan Palut, Çalık'ın futbolcu arkadaşları, çalıştığı teknik direktörler, Gençlerbirliği ve Hacettepe takımları ile spor camiasından çok sayıda isim de cenazede yer aldı.

Çalık'ın cenazesi daha sonra Elmadağ Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.