Türkiye Basketbol ligi dört haft

Türkiye Basketbol ligi dört haftayı geride bıraktı ve lig tahmin ettiğimiz gibi kıran kırana geçiyor ve süpriz sonuçlar alınıyor. Ancak bu 4 hafta boyunca Galatasaray, Tuborg ve Mersin B.B. hayal kırıklığına uğrattı.Bu takımlar aldıkları sonuçlar ve ortaya koydukları oyunla sezon başı yapılan yatırımların karşılığını henüz veremediler. Üç takımda dört maç sonunda sadece 1 galibiyet alabildi.

Galatasaray geçen sezon elde ettiği başarısız sonucun ardından bu sezona Ülker’in sponsorluğ unda adının arkasına Café Crown markasını da alarak pek bir iddialı ve havalı başladı. Para bol bulununca yabancı oyuncular gidip gelmeye başladı. Daha sezon başlamadan kulakları duymayan bir oyuncu alındı bir iki hafta sonra geriye gönderildi. Tabii bir takıma fazla yabancı oyuncu gidip gelmeye başlarsa takım içindeki uyumu sağlamakta zorlaşıyor. Takımın en önemli sorunu bana göre gidip gelen yabancı oyuncular oldu. Zaten Halil Üner’in en büyük özelliği çalı ştığı takımda çok fazla yabancı oyuncu değiştirmesidir. Ama bu şimdiye kadar fazla başarı getiren bir hareket olmadı. Bu sezon üstelik bütçeleri yeterli olduğu için iyi yerli oyuncularda takı ma alındı. Fatih Solak gibi çok önemli ve her takımda iş yapabilecek bir uzunu nasıl olduysa Ülker, Galatasaray’a verdi. Gerçi şimdi kendileri içeride büyük sorun yaşıyorlar ama neyse bu onları n bilecekleri bir iş. Ben bol bütçeli takımların nasıl bu kadar başarısız yönetildiklerini yıllardır anlamış değilim. Kısacası Cim Bom bu sezon çok kötü başladı ve umarım ilerleyen haftalarda gerekli önlemleri alıp lige hava katmaya devam ederler. İşin acı tarafı basketbol kökenli başkanı n yönettiği Galatasaray yönetim kurulundan hiç bir yönetici takımla gerektiği gibi ilgilenmiyor. Bu işlerin böyle yürüyeceğini düşünmek Galatasaray’ın geçen sezon aldığı sonuçlardan hiç ders alınmamış anlamına gelmektedir.

Bir başka hayal kırıklığıda Tuborg Pilsener’den geldi. Sezona kadrosunda Hakan Köseoğ lu ve Asım Pars’ı tutarak başlayan takım bu oyuncuların etrafında takımı oluşturdu.. Meşhur 1 ve 5 numaran iyi olsun gerisi kolay formülünü uyguladı. Ancak daha önceki sezon başarılı olan bu formül artık bütün takımların Hakan ve Asım’ı ezberlemiş olmalarından dolayı pek işlemez oldu. Üstelik bu sezon yabancı seçiminde pek başarı lı olamadılar. Mike Bell gibi önemli işler yapması beklenen oyuncu takıma henüz uyum sağlayamadı. Üstelik Türkiye kupası ve lig maçlarında takip ettiğim takımda, oyuncular arasında büyük bir kopukluk var ve iletişimleri hemen hemen hiç yok. Zaten başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri de bu. Tuborg’ta işler kötü gidince ilk kurban Şube Sorumlusu Önder Bingöl oldu. Ama ben ilerleyen haftalarda kurbanların daha da artacağına inanıyorum.

Son hayal kırıklığı yaratan takım ise Mersin B.B. oldu. Sezona Harun Erdenay ve Reha Öz’ü kadrolarına katararak başlayan takım yanacı oyuncularına da büyük paralar harcayarak iyi bir kadro kurdu. Ancak bana göre toplama sayılabilecek takım ligde maalesef başarılı olamadı olması da çok zor. Savunma yönü hiç olmayan Harun ve Reha gibi iki oyuncunun olduğu ve teknik yönetiminde de sorunlar olan takımı ilerde daha kötü günler bekliyor. Gerçi takım ikinci ligden yeni çıktı ama bu kadar para harcadıktan sonra daha başarılı olması gerekmez mi sizce?