Galataport’ta işten çıkarmalar var

İstanbul Karaköy’deki Galataport şantiyesinde çalışan bir işçi, “Koğuşta ya da pansiyonda kalanları işten atıyorlar. 50 yaşın üstündekiler de atılıyor. Çok sayıda insan işten atıldı” dedi.

İşçi, yaklaşık 2 bin 500 kişinin çalıştığı şantiyede alınan önlemleri ise şöyle anlattı: “Yemekhane ve şantiye girişlerine termal kamera koydular. Yemekhanede ekmekler artık poşetle tek kişilik geliyor; kâğıt tabak kullanılıyor. Suyu sürahiden içerdik, artık pet şişeyle içiyoruz. Banyoları temizliyorlar. Şantiye doktoru eğitim veriyor, hastalananları hastaneye götürüyorlar.”

İşçiye göre bu önlemler yeterli değil; çünkü sosyal mesafeyi sağlamaya dönük hiçbir önlem alınmamış. “Soyunma odalarında dip dibeyiz, yemekhane kalabalık, şantiye girişinde kuyrukta bekliyoruz. 4-5 arkadaşımızın virüse yakalandığını duyduk ama inkâr ediyorlar” diyen işçi, göstermelik değil, gerçek önlemler istediklerini belirtti. İşçi, “İnsanların ücretsiz izne çıkacak durumu yok, ücretli izin vermeliler. İnşaat işçileri olarak can güvenliğimiz için birliğimizi sağlamalıyız, birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.