Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Kayserispor'u deplasmanda 3-0 mağlup etti ve iki hafta sonra galibiyete ulaşarak lider Beşiktaş’ı takibini sürdürdü. Aslan’a galibiyeti getiren golleri Falcao ve Onyekuru (2) kaydetti.

Galatasaray, 2 maç aradan sonra galip geldi

Süper Lig'in 30’uncu haftası Kayserispor-Galatasaray maçıyla devam etti. Şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray, ligin küme düşme mücadelesi veren takımlarından Kayserispor’a konuk oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıktan dönen Falcao ve ara transferde takıma katılmasının ardından 5 maçta 5 gol katkısı veren Mustafa Muhammed bu sezon ilk kez ilk 11’de sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılılar 44’üncü dakikada Radamel Falcao'nun şık dokunuşuyla 1-0 öne geçti.

Mücadelede 81. dakika oynanırken oyuna sonradan giren Henry Onyekuru pasını Falcao'ya aktardı. Kolombiyalı'nın vuruşunda top direkten döndü ve Onyekuru pozisyonu tamamlayarak farkı 2'ye çıkardı.

Dakikalar 89'u gösterdiğinde Onyekuru, Sofiane Feghouli’nin harika ara pasına hareketlenerek kaleciyi mağlup edip farkı 3'e çıkardı.

Bu sonucun ardından Kayserispor 31 puanda kalırken, Galatasaray 61 puana yükselerek 63 puanlı (bir maçı eksik) lider Beşiktaş’ı takibini sürdürdü.