Seyrantepe’de final günü… Bir tarafta 22. şampiyonluğunu kovalayan Galatasaray, öbür yanda bir ilkin peşindeki Medipol Başakşehir… Kazanan istediğini alıyor, kaybeden Devler Ligi elemesine gidiyor. Beraberlik halinde ise düğüm son haftaya taşınıyor. İşte bu ahval ve şerait içinde Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğü bekleniyor. Sarı-kırmızılılar beklenen 11’le sahada. Beşiktaş derbisinde de olduğu gibi Fatih Terim bu hayati […]

Galatasaray 22’nci defa şampiyon: Tarih tekerrürden ibaret!

Seyrantepe’de final günü… Bir tarafta 22. şampiyonluğunu kovalayan Galatasaray, öbür yanda bir ilkin peşindeki Medipol Başakşehir… Kazanan istediğini alıyor, kaybeden Devler Ligi elemesine gidiyor. Beraberlik halinde ise düğüm son haftaya taşınıyor. İşte bu ahval ve şerait içinde Cüneyt Çakır’ın ilk düdüğü bekleniyor.

Sarı-kırmızılılar beklenen 11’le sahada. Beşiktaş derbisinde de olduğu gibi Fatih Terim bu hayati mücadelede Ndiaye’yi tribüne göndermiş. Orta sahayı Donk’la Fernando’ya teslim eden tecrübeli hoca, kozları Belhanda’yla Ferghouli’ye güveniyor. Diagne’nin rakibinin savunma hattına karşı üstünlük sağlayıp sağlayamayacağı merak ediliyor. Çarşamba günü kupayı kazanan Aslan, bakalım bugün taçlanabilecek mi…

Deplasman ekibinde Abdullah Avcı, geçen hafta Ankaragücü karşısında rotasyona gitmişti. Başarılı çalıştırıcı Kudryashov ile Mahmut’u defansın göbeğine yerleştirmiş. İkilinin uyumu zirve yarışında hayati gözüküyor. Orta sahadaki Emre ile Gökhan İnler’in bu mücadele için yumuşak kalıp kalmayacağı papatya falı baktırıyor. Kulübedeki Robinho, Mossoro ve Adebayor düşünülünce, Başakşehir’in duruma göre birçok hamlesi mümkün duruyor. Bakalım ligin yıldızı Visca, takımını yine taşıyabilecek mi…

Dengeli başlayan karşılaşmanın 10. dakikasında Muslera’nın saçma bir geri pası neredeyse tabelayı değiştiriyordu. Uruguaylı file bekçisi hatasını telafi ederken, bu kaçıncı hata dedirtiyordu. 15’te top bir anda önünde biten Diagne felaket vurmuştu. 18’de Başak öndeydi. Elia kesmiş, Bajic kafayı şahane vurmuştu. 

Sakatlanan Emre Belözoğlu yerine 29’da Mossoro oyundaydı. 39’daki kornerde Mert, inanılmaz bir refleksle Marcao’ya hayır demişti. 44’teki duran topta Luyindama’nın akılalmaz hatasını Kudryashov değerlendiremiyordu. Devre arasına deplasman ekibi mutlu gidiyordu.

İkinci yarıda Donk’un yerine Selçuk oyundaydı. 47’de skor eşitlenmişti. Kornerde Feghouli’nin vuruşu önce direkte patlamış, ardından Cezayirli yıldız dönen topu röveşatayla ağlara yollamıştı. 56’da Cimbom öne geçti derken, VAR hayır demişti. Hemen akabinde Onyekuru yine VAR’a takılıyor, 64’te ağları buluyordu. Tribünler üç defa gol kutlamış, biri sayılmıştı.  

74’te frikiği kim kullanacak diye Belhanda ile Selçuk birbirine giriyor, problemli yıldız küserken, Selçuk’un şutu direkten dışarı gidiyordu. Önce Selçuk, ardından Linnes’i sahaya sokan Terim savunmada balataları iyice sıkıyordu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Aslan şampiyon oluyordu. 

Finalde ilk sözü deplasman ekibi söyledi, son sözü Galatasaray. Terim’in fendi Avcı’yı yenerken, oyun kalitesi vasata bile yaklaşamadı yalan yok. Beş günde iki kupa kazanan sarı-kırmızılıları tebrik etmeli! Krizlerden çıkmayı başardılar, 22. şampiyonluğu aldılar. Başakşehir yine son virajda takıldı kaldı. Sekiz puanı nasıl koruyamadılar, düşünmeleri lazım.