Galatasaray Spor Kulübü'nün 17 Mart 2020 tarihinde Galatasaray Adası'yla ilgili açtığı dava sonuçlandı. Galatasaray lehine sonuçlanan davada, ada işletmecisinin tahliyesine karar verildi.

Galatasaray Adası ile ilgili açılan dava sonuçlandı

Galatasay Spor Kulübü'nün 17 Mart 2020 tarihinde Galatasaray Adası'yla ilgili açtığı dava kulüp lehine sonuçlandı.

'Camiamıza hayırlı olsun' diye paylaşılan kararı Galatasaray kulübü şu ifadelerle duyurdu:

"Kulübümüz tarafından Galatasaray Adası işletmecisinin aleyhine yönetimimizce 17.11.2020 tarihinde açılan tahliye davasının 18.03.2021 (bugün) tarihinde görülen duruşmasında, işletmecinin Galatasaray Adası'ndan tahliyesine karar verilmiştir. Camiamıza hayırlı olsun"

NE OLMUŞTU?

Galatasaray Adası'nın imara aykırı yapılaşma nedeniyle 2017’de başlayan çalışma ile kaçak yapıları yıkılmıştı. Adanın yan taraflarının boğazda kötü bir görüntü oluşmaması için kapatılmasına karar verilmiş ve moloz yığını olarak söküm işlemleri başlamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından 28 Mayıs 2017 tarihinde yapılan çalışmalar kapsamında ada üzerinde bulunan ve uzun yıllar önce yapılan yerlerin bir bölümü yıkılmıştı. Galatasaray Adası'nın ikinci yıkım çalışmaları ise 2018 yılı Temmuz ayında gerçekleşmişti. Yıkım çalışmalarının ikinci kısmında ise adada bulunan yazlık restoran ve bazı ofislerin yıkım işlemleri tamamlanmıştı.

Yıkımların tamamlanmasının ardından İstanbul Boğaz’ındaki tek ada olma özelliğini taşıyan Galatasaray Adası’nda bugüne kadar bir çalışma yapılmamıştı.