Galatasaray Kulübü Başkanı Elmas, "Domenec Torrent ile yardımcılık için görüştük ancak gelişmeler sonrasında teknik direktörlük için anlaştık" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Domenec Torrent'i resmen açıkladı

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim'den boşalan teknik direktörlük görevine İspanyol Domenec Torrent'in getirileceğini söyledi.

Nef Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Elmas, Fatih Terim ile yolların ayrılmasından sonra bazı haberlerin yayıldığı ve bunların Galatasaray'a zarar vermek için kullanıldığı için bu toplantıyı düzenlediğini savundu.

Galatasaray'da başkanlık sistemi olduğunu aktaran başkan Elmas, "Konular içeride tartışılır, konuşulur ve sonunda kararı başkan verir. Başkanlığa seçilirken çok zor kararlar vermem gerektiğini biliyordum. Bunu da kişilere sevgi veya sevgisizliğim üzerinden değil, Galatasaray için en doğru kararı vermeye çalışıyorum. Beni seçen üyelerimiz karşısında verdiğim kararların hesabını vermeye ve bedelini ödemeye her zaman hazırım" diye konuştu.

'TERİM'İN AYRILIĞI OLAYLI OLMADI'

Burak Elmas, Fatih Terim'i çok sevdiğini söyleyerek, "Ayrılık bence hiç olaylı olmadı. Fatih hoca benim için önce çok sevdiğim biri, ikincisi divan kurulu üyemiz, son olarak bir teknik direktör. Birlikte çalıştığımız gibi yollarımızı ayırmamız da Galatasaray'a yakışır bir şekilde oldu. Bununla ilgili yaptığımız resmi açıklamaların yeterli olmadığını gördüm. Bu konuyu uzatarak Galatasaray'ı yıpratma adına ciddi bir iletişim çalışması yürütülüyor. Hocamızla aramızda Galatasaray'a yakışan konuşmalar oldu. Hepimiz Galatasaray'ın iyiliğini istiyoruz ama sonuçta ben başkanım. Galatasaray için en doğru kararı verme yükümlülüğüm var" şeklinde görüş belirtti.

Burak Elmas, Fatih Terim görevdeyken yerine başka bir teknik adamla görüşmediğini dile getirdi.

Galatasaray için üzülse de bazı kararlar almak zorunda olduğunu kaydeden Elmas, "Bütün bu kararları verirken taraftarımız ne kadar üzülüyorsa benim de bir tarafım o kadar üzülüyor. Bunun üzerine sevdiğim insanlarla ilgili bazı kararlar alırken ayrı üzüntü yaşıyorum. Bu zor bir görev. Ben, bu zor kararları Galatasaray adına almak için buradayım. Galatasaray için doğru bildiğim kararları bazen içim acısa da üzülsem de almak zorundayım" değerlendirmesinde bulundu.

Elmas'ın açıklamaları şöyle:

"Galatasaray; fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür bir kulüptür. Galatasaray'ın değerlerinde bir üslup vardır. Bu, bizim için çok önemlidir çünkü bizi, diğer kulüplerden ayıran bir faktördür. Eleştirileri saygıyla karşılayan bir başkanım. Galatasaray'da başkanlık sistemi vardır. Tartışır, konuşur ve son kararı başkan verir. Ben aday olurken çok zor kararlar vermem gerekeceğini biliyordum. Kararlarımın bedelini ödemeye her zaman hazırım ama Galatasaray başkanlık makamına hakaret edilmesine, kulübe zarar verilmesine asla izin vermem. Herkes kendine çekidüzen versin.

'STRATEJİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ'

Fatih hocayla ilgili devamlı aynı şeyi söylüyorum; bir teknik direktörlük birlikteliği futbolda her zaman karşılıklı olarak sona erdirilebilir. Stratejimizden asla vazgeçmiyoruz. Bu stratejiler, hem benden hem de herkesten daha önemli. Galatasaray için doğru bildiğim kararları bazen üzülerek de olsa içim acıyarak da olsa almak zorundayım. Çok önemli bir kurum yönetiyoruz. Omuzlarımda, arkadaşlarımın da omuzlarında çok ağır bir yük var. Kararları sevgi üzerinden alamayız. Herkesin Galatasaraylılığı kendine. Çok iyi bir Galatasaraylı olmaya çalışıyorum. Bütün bu kararları verirken ben de üzülüyorum.

'TÜM SORUMLULUK BANA AİT'

Ben her şeyden sorumluyum. Ben Galatasaray başkanıyım. Tüm sorumluluk bana aittir. Her iyi şeyde de kötü şeyde de bana aittir. Aldığım kararların sonuçlarını hep beraber göreceğiz. Ben anlık karar almıyorum. Galatasaray'ın geleceği için en uygun kararı alıyorum. Sevgili hocamızla yaptığım görüşmeyi ekip arkadaşlarım dahil, kimseye anlatmadım. Hem hocamıza duyduğum saygıdan hem de geçmişte bu tür ayrılıkların Galatasaray'a bazen yakışmaması sebebiyle bunu böyle yaptım. Birçok haber gerçeği yansıtmıyor.

Tazminat konusunda hocamızın talebi olmadı. Kontrat ölçüsünde gerekeni yapacağımızı söyledim ama hocamız, asla böyle bir talebi olmayacağını söyledi. Yola çıkarken boş mukaveleye imza atmıştık. Birlikte olmayı bildiğiniz kadar Galatasaray'da ayrılmayı da doğru yapmanız lazım.Fatih Terim'den seçim vaadi diye bahsetmek hocaya saygısızlık olur. Tercihim Fatih hoca oldu ama benim seçimdeki vaadim Galatasaray için yapmak istediğim projelerdi ve bunun için çabalıyoruz. Saha sonuçlarını kimse garanti edemez.

Bu projeler için yola çıkarken en büyük riski, başkan olarak ben aldım. Bu risk hala devam ediyor fakat bu riskin, zor kararlar gerektirdiği ortada. Bugün bir ayrılık oldu, sebebinin hiçbir önemi yok. Fatih hoca, bizim stratejilerimizi ilk divan kurulunda eleştirebilir veya yorumlayabilir. Fatih hocanın, Galatasaray içindeki konumu devam ediyor. Bunu da böyle değerlendirmenizi rica ediyorum. Hocamızla ilgili birçok sebep söylenebilir. Bu kararı karşılıklı aldık. Bundan sonra Galatasaray'ın geleceği için yapacaklarımız önemli."