Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Avrupa Süper Ligi" ile ilgili kendilerine gelen resmi bir teklif bulunmadığını kaydetti. Cengiz, "Galatasaray menfaatleri neyi gerektirirse onu yaparım. Tabii ki camianın izni ve onayı olmadan karar veremeyiz" dedi.

Galatasaray Başkanı Cengiz'den 'Avrupa Süper Ligi' açıklaması: Şu an için resmi teklif yok

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, İngiltere, İspanya ve İtalya'dan 12 kulübün "Avrupa Süper Ligi" adıyla açıkladığı yeni bir lig oluşturma girişimin ilişkin, "Galatasaray menfaatleri neyi gerektirirse onu yaparım" dedi.

DHA'ya konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, kendilerine gelen şu an için bir resmi teklif bulunmadığını belirtti.

"Galatasaray menfaatleri neyi gerektirirse onu yaparım" diyen Cengiz, "Tabii ki camianın izni ve onayı olmadan karar veremeyiz. Avrupa’da bütün büyük kulüplerin başkanları benim yakın dostum. Özellikle Real Madrid Kulübü Başkanı Perez ile ayrı bir dostluğumuz var. Hatta bir maç sonrası torunum Mert’e hediye ettiği formayı unutamam" ifadelerini kullandı.

Cengiz, "Dediğim gibi şu an için bize gelen resmi bir teklif yok. Böyle bir teklif gelirse, camiamızın menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz" diye konuştu.

KULÜPLER BİRLİĞİ KARŞI ÇIKMIŞTI

Kulüpler Birliği Vakfı, kurulması planlanan ‘Avrupa Süper Ligi’nin Avrupa futbolunun birliğine darbe vuracağının altını çizerek UEFA’ya destek vermişti.

Vakfın Twitter hesabından İngilizce yapılan açıklamada, şu görüşler yer almıştı:

“Kulüpler Birliği Vakfı, son dönemde gelişen olaylar hakkında derin endişe duymaktadır. Sözde 'Avrupa Süper Ligi', Avrupa futbolunun bütünlüğüne düzeltilemez bir darbe vuracaktır. Futbol ailesinin tüm paydaşları için dayanışma ve iş birliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir zamanda, bazı kulüplerin kendi çıkarlarını Avrupa futbolunun ortak çıkarının önüne koyan ayrılık planlarını şiddetle kınıyoruz. Türk Kulüpler Birliği Vakfı, kıtanın sportif değerini yaşatmak için UEFA'nın yanında yer almakta ve bütün paydaşları futbolun kalbini ve ruhunu yerle bir edecek bu talihsiz fikre karşı Avrupa futbolunu savunmaya çağırmaktadır.”