Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Fatih Terim ile görüştüğünü söyleyerek, "Şakalaştık, sağlığı yerinde, sevenleri sevinsin, rakipleri biraz daha çalışsın, sahaya dönecek" dedi. Kendisine de koronavirüs testi yapıldığını ve sonuçları beklediğini belirten Cengiz, "Bende belirti yok" ifadelerini kullandı

Galatasaray Başkanı Cengiz: Fatih Terim ile görüştüm, sağlığı yerinde

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, tüm dünya ile birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs nedeniyle hastanede tedavi gören Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'le görüştüğünü söyleyen Mustafa Cengiz, "Hocam Fatih Terim ile de görüştüm, şakalaştık, sağlığı yerinde, sevenleri sevinsin, rakipleri biraz daha çalışsın, sahaya dönecek" dedi.

Cengiz, Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak'ın durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Abdurrahim Albayrak'ın eşi Şükran hanımla birlikte oğlu Hikmet'in de testi pozitif çıktı. O da pozitif çıktı. Hepsini acil şifalar diliyorum. Yusuf Günay ile konuştum. Sağlığı iyi. Test sonucu yarın çıkacak. Hocamla da görüştüm. Sağlığı maşallah yerinde. Espriler yaptık konuşurken. Sevenleri sevinsin. Rakipleri biraz daha çalışsın, eğer sahaya dönerse. Bana gelirse durumum gayet iyi. Bana gelince benim hiçbir şeyim yok. Hiçbir belirti yok. Ne ateş, ne öksürük vs. Gayet iyiyim. Dün bana, Kaan Kançal'a testler yapıldı. Sonuçları bekliyoruz."

"BENDE HİÇBİR BELİRTİ YOK"

Kendisine de koronavirüs testi yapıldığını ve sonuçları beklediğini belirten Galatasaray Başkanı, "Bende hiçbir belirti yok. Sonuçları bekliyorum, inşallah hayırlısı gelecek. Velev ki korona geldi, bizim aldığımız bilgi şu, kesinlikle şu ya da bu şekilde herkes bu virüsü kapacak. Yüzde 80 oranında iddia ediliyor. Dün, Kaan Kançal'a da testler yapıldı" şeklinde konuştu.

Cengiz açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

"MAÇLAR OYNANMASIN DİYE YALVARDIM"

>> "Maçlar oynanmasın diye yalvardım. Söyledim, inanmadılar. Biz uyarılarımızı yaptık, hala algı peşinde koşanlar, sanki biz maçların seyircili oynanmasını istemişiz gibi konuşuyorlar. Kronolojik sıraya uymuyorlar. Devletimiz ne derse uyarız ancak fikrimizi de söyleriz. 11 Mart Perşembe günü, maçların seyircisiz oynanacağı açıklandı. 89 yaşındaki bir eczacıda korona vakası görüldü. Çarşamba günü marketleri boşalttılar. Devletimiz bu paniği önlemek için bütün araştırmaları yaptı. İlk olarak seyircili olarak maçların oynanacağı açıklandı. Devletimiz maçı seyircili oynatacağı için dezenfekte yapalım, paniğe izin vermeyelim diye açıklama yaptım. Huzuru, düzeni bozmak isteyenlere karşı uyanık olmamız gerektiğini söyledim. Spor yarın da olur ama insan hayatından önemli bir şey yok.

"BİZ DE ŞAŞIRDIK"

>> Devletimiz 12 Mart Perşembe günü aniden bir karar aldı, maçların seyircisiz oynanacağını açıkladı ve biz de şaşırdık. Öğlen ise TFF, maçların seyirciliği oynadığını söyledi. Sonrasında telefon açtık, bilmediğimiz şeyler olmuş. Biz öneri olarak, 1500'e yakın insan var, bu maçlar ertelensin diye açıklama yaptık. Değerli rakibimiz Beşiktaş da risk altındaydı. Erteleme istemedeki amacımız ne olabilir? Puan, puanlar? Asla. Bizim kalan 8 maçımızın 5'i deplasman. Biz bu basit avantajları kullanmak istemedik.

>> Futbolcularımız maça çıkmak istemedi. Fatih Hoca çok büyük çaba sarf etti ve oyuncuları tek tek ikna etti. Bunları anlatamadık, inanmadılar.

"TFF MÜHTİŞ BİR İNATLA LİGİN SEYİRCİSİZ DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ"

TFF maalesef müthiş bir inatla, bilmiyorum ama sanki ligin illa seyircisiz devam etmesini istedi. Biz bunun tehlikesini gördük. Futbolcular sahaya çıkmak istemiyor. Biz bu tehlikeyi gördük, bizden başka bunu söyleyen olmadı. Sadece Bursaspor Basketbol Şubesi açıklama yaptı.

"DEVLETİMİZ NE DERSE ODUR"

>> 8 maç maksimum 1 ayda biter. 1. Lig'de 6 maç kaldı, 3 haftada biter. Bu bir sağlık sorunu, maçlar oynanır. Stadımız dezenfekte ettiğimizde, 'Gelin, oynayalım' dediğimizde devlet bu kararı verdi. Devletimiz ne derse odur. Bugün devlet 'Seyircili oynayalım' derse, bugün ona da uyarız. 'Devlet demek ki salgını kontrol altına almış' deriz. TFF bu süreci iyi yönetemedi."