Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Spor Kulübü'nün yapılacak ilk seçiminde bu şartlarda aday olmayacağını duyurdu.

Galatasaray Başkanı Cengiz seçimde aday olmayacak

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, yapılacak seçimde aday olmayacağını açıkladı.

Cengiz tarafından yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü'nün yapılacak ilk seçiminde bu şartlarda aday olmayacağımı sevgili Galatasaray camiasına saygıyla bildiririm" dedi.

galatasaray-baskani-cengiz-secimde-aday-olmayacak-872961-1.

Galatasaray Kulübü, 22 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 29 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan olağan seçimli genel kurul toplantısının iptal edildidiğini duyurmuştu.

Galatasaray Başkanı Cengiz, başkanlık seçimiyle ilgili, “Galatasaray'da başkanlık çok değerlidir. Kişilere karşı tepki olabilir ama koltuğa karşı herkes saygılı olmalıdır. O kadar çok bu işlerden sıkıldım ki aday olup olmamayı bile gözden geçiriyorum” demişti.

Adayların genel olarak söylemleri ile başkanlık makamına zarar verdiklerini söyleyen Cengiz, şu ifadelere yer vermişti:

"Galatasaray'da başkanlık çok değerlidir. Maalesef başkan adayları, söylemleri ile başkanlık koltuğunu itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Tam bilgiye sahip olmadan, akıllarına gelenleri söyleyip yıpratma politikası uyguluyorlar. Bugün ben, yarın başkası bu koltukta oturabilir.

Ama değerli olan başkanlık koltuğudur. Kişilere karşı tepki olabilir ama koltuğa karşı herkes saygılı olmalıdır. O kadar çok bu işlerden sıkıldım ki aday olup olmamayı bile gözden geçiriyorum."